2024-05-17
𠮶日同老公四围行行停停喺尖沙咀,发现一间人头涌涌嘅港式餐厅—— YA鸭💯好似普通,但见到咁多人都等紧,我哋两个都忍唔住好奇,先上网查下先,原来呢度嘅菜式同环境都颇受好评🎉👉首先就品尝佢哋卖相吸引的「手撕冇腰骨鸭肉饭」💯。鸭肉嫩滑,无腰骨,一啖饭,一啖鸭,食落口感觉滋味十足,几乎瞬间就消失得无影无踪,真系一试成主顾。😍再嚟就喺佢个饭,每一粒都渗透咗鸭肉嘅香味,令人食得停唔到口,饱腹感十足。👉饮品我哋就拣咗杯「鲜柠伯爵茶」🍋💯,清新嘅伯爵茶加上新鲜柠檬,饮落去一股清香四溢,的确系饭后最佳选择。冇腿骨鸭同埋茶完美配搭,咸淡得刚刚好,令人喺品尝美食嘅同时甩去压力。餐厅嘅装潢方面,佢哋嘅鸭子装饰吸引左我几眼,可爱得好似我哋屋企嘅玩具,真系好似喺屋企一样。环境简约而时尚,适合我哋呢类爱求新求变嘅年轻人。💯总括嚟讲,YA鸭餐厅无论系嘢食、环境定系服务态度,都令人满意。下次我仲会带其他朋友一齐嚟,等佢哋一齐食得开心,心情愉快。