2024-06-06
好耐冇出旺角行街,知道兆万中心11楼有间Yadllie Plate韩国菜lunch时间有7折真系好吸引🤩入到去刚刚时间lunch time唔算太多人,餐枱大张坐得几舒服。一坐低就叫左个玫瑰蜜桃果茶饮下,饮到咁上下倾左阵计先开始叫野食,店员服务都好好🙏🏼🙏🏼我地想试下韩式炸鸡,就同朋友order半半炸鸡,顾名思义就系可以拣两种味道,我地分别叫左大邱辣酱同埋蜜味乳酪粉。炸鸡嫩滑,特别想赞辣酱又唔会太辣㖞,入口几惹味,仲有我钟意食既甜薯条做配菜,好味!😋😋同埋鱼介汤锅都要一试,感觉类似日本既关东煮,锅中加上大量鱼饼,鱼条,什菌,最出色系啖汤头,鲜甜可口。🍲之后再试一个韩式牛肉蛋卷,酱汁出色,蛋卷入面亦啖啖牛肉。🌮再试埋玫瑰牛肉炒年糕,佢属于带汤煮既做法,牛肉鲜嫩,而且年糕十分烟靭,加埋我最爱既芝士,真系唔错👍🏼最后我地再叫多个紫菜手抓饭,呢款系俾你自己慢慢主理,最后系上面加上芝士,有得食有得玩。✌🏼✌🏼🧀🍙最后叫返杯冻饮香芋沙冰,好香香芋味丫,埋单餐厅lunch time有全单7折优惠,同朋友两个人都觉得呢餐系超值,高度推介!
之后再试一个韩式牛肉蛋卷,酱汁出色,蛋卷入面亦啖啖牛肉。🌮