2018-07-10 149 浏览
同细妺行完Ikea,佢嘈住话要食HeSheEat,咁唯有顺下佢意啦,反正我一向都钟意食佢哋嘅甜品。咁热嘅天气一定要饮番杯沙冰解下热,我地即刻选择叫左依杯芒果热情果沙冰。芒果味较为重,但依然隐隐约约可以饮到热情果味,而且唔算太甜。蟹肉蕃茄牛油果沙律色彩缤纷层层分明,由软滑嘅牛油果蓉配上鲜甜蟹肉同番茄沙律加上黑鱼子酱。食落口感丰富,旁边仲附上脆多士可以配埋一齐食。炸磨菇酿鸡肉外层被面包糠重重包围被炸得香脆,内里包住原只蘑菇包镶鸡肉蓉,咬落外脆内juicy,双重口感。班戟先得得薄,带有微微蛋香,内里嘅柠檬忌廉酸酸地几开胃,令到班戟卷整体味道更加清新完全唔会有腻嘅感觉。面头仲有有好多焦糖脆脆同焦糖酱。每次食完墨鱼汁制品嘅食物都会令人个嘴乌卒卒,今次亦唔例外,食完个意大利饭之后成个咀都黑孖孖,意大利饭食落微辣惹味仲够creamy。八爪鱼亦煮得啱啱好够弹牙。已经唔系第一次食依个黑春鸡黑松露意大利饭,今次鸡肉明显地比平时食开嘅’鞋‘不过意大利饭嘅黑松露香气依旧十足,一上枱就闻到。

芒果热情果沙冰

蟹肉蕃茄牛油果沙律