2020-08-31
大家今日见到我呢一set餐具就知道我今日晏昼出去食好嘢,揾食揾到去红磡,喺黄埔地铁站出左去行咗大概5至10分钟嘅路程,就嚟到呢间高水准嘅西餐厅左边个杯好似柠檬水嘅系Classic Martini$88,佢系由Gin, vodka, olive and lemon twist沟成,其实都算几易入口,又唔会太伤喉咙右边啡色𠮶杯就系Chocolate Factory$68,系由chocolate syrup ,milk and cream 混合而成,你杯朱古力比起平时嘅朱古力系更加细滑蟹肉鲜味浓郁,忌廉汁又唔会太滞,而阔条面非常有咬口,下次一定要加钱试埋呢度自家制嘅阔条面虾肉爽滑弹牙,仲有好多蒜头同埋辣肉碎捞埋个扁面一齐食,非常开胃牛扒配Martini,真系人生一大享受呢度嘅薯格真系值得一赞,啱啱嚟到嘅时候,非常香口,就算摆冻咗一阵先食仍然都系咁脆,仲要一啲都唔油添两只太阳蛋水汪汪咁,非常吸睛牛扒我哋就叫咗五成熟,食落口感啱啱好,而餐厅只系用啲盐调出牛肉真正嘅味道,果然一块靓嘅牛扒系唔需要其他腌料最后仲有杯冻咖啡,同埋我哋加咗$18要埋甜品平时对芝士饼嘅了解就系觉得佢非常结身,食一两啖就觉有
右边啡色𠮶杯就系Chocolate Factory$68,系由chocolate syrup ,milk and cream 混合而成,你杯朱古力比起平时嘅朱古力系更加细滑 蟹肉鲜味浓郁,忌廉汁又唔会太滞,而阔条面非常有咬口,下次一定要加钱试埋呢度自家制嘅阔条面
最后仲有杯冻咖啡,同埋我哋加咗$18要埋 甜品 平时对芝士饼嘅了解就系觉得佢非常结身,食一两啖就觉有好饱嘅感觉,但呢度嘅芝士饼系一啲都唔滞,感觉清新,豆腐味配埋黑色嘅芝麻酱,浓淡相交,绝配!