2022-11-29 83 浏览
地址-スーパー丼 (骆克道)铜锣湾骆克道501号地舖💋雪糕咖喱吉列猪扒饭(大辣)配动感超人芒果特饮,首先系门口度已经见到劲多小新,绝对系心心眼,入到去之后见到雪糕居然出现系咖喱饭内,唔好讲咁多,即刻叫黎食下,一上枱见到佢碟饭份量好大都唔及佢雪糕躺在咖喱汁上咁震撼,首先佢个咖喱汁真系好辣下,但配埋雪糕的加持下,辣度至少降低左一级,可以想像好似咖喱汁配埋D呍呢嗱味忌廉咁,好特别,真系去到必点!而佢块吉猪好厚身,炸得好香脆,配埋呍呢嗱味咖喱,劲正。而饮品方面,我地拣左动感超人芒果特饮,首先已经比佢个卖相吸引左,再饮落酸酸甜甜咁,更进一步地解辣,而最后,佢跟埋腐皮寿司同面鼓汤,真系想唔饱都难。💋吞拿鱼腩蓉,三文鱼籽,温泉蛋丼,佢D吞拿鱼腩蓉肉质肥美香滑,将佢连同三文鱼籽,温泉蛋一齐捞埋黎食,每一啖饭都完美地被吞拿鱼蓉,葱粒等包围,食落口同一时间感受到鱼蓉的香滑,三文鱼籽在口中爆发的口感,味道又带一点温泉蛋黄中的蛋香,口感味道层次劲丰富,令人难忘。
地址-スーパー丼 (骆克道)
铜锣湾骆克道501号地舖

2022-11-22