2023-05-16
食尽中环之西式 — 好易食 Holy Eats————————————————平时收工好少喺中环食晚饭,今日难得嚟咗苏豪区,7点几既时间人唔算多,见呢间舖嘅牌面几靓就入咗去😁🔸 Beef Taco $98一嚟就先整两件Taco啦🤗Taco个皮唔会好硬, 牛肉大大粒一拎起差唔多满泻,味道唔错有d香草味🔸 Hald Roasted Chicken $188呢个烤鸡外皮烤得好好, 系𠮶种烤得好薄又脆,阵皮唔会话好油腻既texture, 而入面嘅鸡肉亦都系啱啱好熟透,好嫩滑劲juicy, 加埋啲柠檬汁,不错哦😋🔸 Hamachi Ceviche $198 Ceviche(柠汁腌海鲜)系秘鲁既一种食物烹调方法,我都系第一次食,个味道同平时食开西式沙律完全唔同, 油甘鱼Ceviche既味道丰富多变,酸酸地好开胃但又唔会过份刺激,会想食第二次!😜🔸 Cauliflower $88呢个椰菜花并唔简单,佢系落咗lemon yogurt嫁🤣,真系好有创意我之前都未食过呢个组合,但原来系好夹的🫢🔸 Sai-do-si $98😂一开始见佢呢个甜品写住must try就叫左但系其实唔系好知系咩,但佢黎到我就知啦
————————————————
🔸 Beef Taco $98
🔸 Hald Roasted Chicken $188
🔸 Hamachi Ceviche $198
🔸 Cauliflower $88
🔸 Sai-do-si $98
😂一开始见佢呢个甜品写住must try就叫左但系其实唔系好知系咩,但佢黎到我就知啦! 原来系‘西多士’!!🤣但佢系fusion菜,除左有大量peanut butter之外,个do-si入面仲有橘子酱系入面嫁😮😮,的确好特别🤭
💭Overall comment:
如果平时谂唔到,食咩食西餐又觉得食到闷嘅话, 不妨嚟呢间餐厅到试下佢嘅fusion菜, 会有惊喜哦🤭