餐厅: The Wall Street Bar & Lounge
资讯:

2024-12-30 713 浏览
而家圣诞节完咗,又未到新年,中间呢几日真系好有放假Mood,呢个星期六早起身,就想去食个brunch,朋友今日竟然有提议,话想去尖沙咀呢间餐厅,佢话呢间餐厅以前同同事去过食饭同饮嘢,觉得唔错,知道佢哋最近出咗新嘅brunch menu,所以就想带我去试吓,结果真系好有惊喜,觉得好好食!呢度嘅装修都几特别,有种英伦风格,其实都有好多打卡位,如果同女仔朋友嚟,应该会影一轮先可以开始食嘢。今日我地要左一个brunch set,配埋前菜同餐汤,加埋煮食都系$168,都几抵食,今日嘅前菜系烟三文鱼风干火腿拼盘,我哋仲特登加咗$38要个法式龙虾汤,主菜就要咗香煎澳洲羊架,呢个都要加$20,但真系抵食嘅,因为羊架好腍身,煎得好好,佢呢度嘅贬意粉亦都整得好入味,口感完全系al dente,而且好香蒜油味。另外就要咗佢个weekend signature platter,$298,如果加埋两小时法国汽酒无限添饮,都系$98一位,相对嚟讲做一个girls bubbly brunch都几好,下次一定要约埋姐妹一齐嚟。weekend signature platter都有好多多款嘢食,例如带子牛角酥、鹅肝薯仔

另外就要咗佢个weekend signature platter,$298,如果加埋两小时法国汽酒无限添饮,都系$98一位,相对嚟讲做一个girls bubbly brunch都几好,下次一定要约埋姐妹一齐嚟。weekend signature platter都有好多多款嘢食,例如带子牛角酥、鹅肝薯仔千层、杯装法式龙虾汤、烟三文鱼蕃茄莎莎、烧牛肉他他多士同迷你纽约芝士饼,我觉得最好味嘅一定系个龙虾汤,十分之浓郁而且Creamy,另外带子牛角酥都劲正,牛角酥劲酥脆,加埋新鲜嘅带子,一啖食落去有一种层次感,鹅肝薯仔千层亦都相当有惊喜,本身都好钟意食薯仔嘅我觉得呢度做咗千层薯仔都好出色,外脆内软!