2016-05-03
见到其他人嘅食评好似几好食咁,价钱又ok, 决定去试一下!环境都ok, 有简单摆设,座位唔会迫,2个人坐4个人位。 同埋冇限时,唔会要你赶住走,唔知同公众假期有冇关呢。第一个叫左小食,黑松露薯条,新鲜炸起,肥薯条,有口感,有薯味,黑松露酱都ok,好味👍龙虾risotto 龙虾熟得济,细细只,普通。不过价钱$1xx,所以同价钱系成正比嘅。risotto酱,好香,略嫌咸左少少。整体都可以。蟹饼哩个系出奇地好味,外面普通,蛋饼入面嘅蛋够滑,加上有好多料,唔会净系得蛋好济咁。入面有烟肉、洋葱、菇同蟹肉,加埋晒好香。惊喜之作👍最后系甜品,唔记得叫咩名,好似叫six xxxx😂哩个有6种口味,3款有酒,3款冇。size都唔少,我地两个人食就太多,但由于好好味,最后都系清晒😂😂我地两个一致俾分第一位 朱古力brownies,成个texture,同朱古力味都系最正。第二系 jelly,清清地,酸酸甜甜好开胃。第三系 apple crumble, 有少许酒味,但crumble系用普通饼干碎,所以普通,苹果就好味。第四 blueberry chesscake, 其实哩个系比起apple crumble 更
我地两个一致俾分
第二系 jelly,清清地,酸酸甜甜好开胃。
第四 blueberry chesscake, 其实哩个系比起apple crumble 更好味,但略嫌佢简单,真系就咁chessecake 加d blueberry. 如果佢可以加少少blueberry sauce or 其他野,令口感更丰富咁就更加好喇。
另外果两款绿茶拼香蕉蛋糕,缘茶味有少少苦,同个蛋糕唔系特别夹。一向好钟意缘茶嘅我,对哩个完全不感兴趣。
另外一个系strawberry and cream,有酒味,我对cream同酒都麻麻,所以唔钟意食哩个😅