2023-08-02
最近去左间居酒屋,餐厅摆满日本达摩布置,配木枱啡椅,充满日本居酒屋特色,环境舒适气氛一流。串烧都好抵食,可以全都点一份🤣⚠️安格斯牛小排粒 $52鲜嫩多汁,牛肉味浓🐮⚠️汁烧白鳝 $58几厚肉,烧汁惹味⚠️五花腩 $28调左味有🤏🤏辣,但系好食既⚠️👍🏻盐烧鸡翼 $28烧得好香口⚠️盐烧鹌鹑蛋 $20劲耐冇食😍即刻叫黎过下口瘾🥚我全都要玉子烧拼盘 $182玉子烧本身略带甜味,望落松软,侧面可以清晰见到一层一层玉子烧既纹理,未食已经好吸引🙈!拼盘分别有四款味道:焦糖、香葱芝士、明太子同埋海胆。虽然款款都咁正,但我最中意都系明太子😝,咸香咸香好好味!焦糖都好出色,烧到面层脆卜卜👍🏻。🦀🥑蟹味增甲罗烧 $88将蟹膏同鹌鹑蛋捞匀,蟹膏味道浓郁鲜味,咸甜适中,第一次搭配梳打饼一齐食,估唔到咁夹。蟹膏香令人回味,谂起都想再食呀🤤!🐮寿喜烧锅 $188寿喜烧酱汁香醇,甜度恰到好处。牛肉份量都算多,油花分布平均,口感软腍。锅中仲有其他配菜, 如豆腐、菇菌类等,索哂啲酱汁,好满足。🥑牛油果软壳蟹卷 $98软壳蟹炸到外脆内软与柔滑软糯既牛油果形成强烈对比,两者加入卷物中,完美融合,完全抗拒唔到呀!🤣🤣冻乌龙茶 $3
串烧都好抵食,可以全都点一份🤣
⚠️安格斯牛小排粒 $52
鲜嫩多汁,牛肉味浓🐮
⚠️汁烧白鳝 $58
几厚肉,烧汁惹味
⚠️五花腩 $28
调左味有🤏🤏辣,但系好食既
⚠️👍🏻盐烧鸡翼 $28
烧得好香口