2022-07-05
寻日晚餐突然好想食韩式便当,经过九龙城见到居然有一间好似家庭式嘅外卖店,几新净,便行入去睇下有冇正嘢。舖头主力卖韩国菜,炸鸡、炒粉丝、紫菜饭卷都有,价钱中上。密桃小丸子叫咗个牛肉便当,啲配菜估唔到都几丰富㖞,有好多芽菜!我觉得合唔合格就要睇下啲Kimchi腌得好唔好味,呢一间都尚好,唔会太辣,但我觉得可以酸多少少就perfect 喇!最特别佢有啲腐皮,甜甜地少少辣,几好味,仲要有鹌鹑蛋,细细粒食落去咸咸甜甜咁几得意。啲牛肉同椰菜一齐炒,上面仲有块小小嘅蛋饼,所有嘢嘅调味都恰到好处,唔会太甜太辣,最紧要系热辣辣即叫即整,好味。中间嘅酸瓜我觉得系腌得最好,食到停唔到口😋😋😋整体来说,$83一个便当系有啲贵,但佢嘅配菜好多,份量都几够,味道唔错,所以我谂之后如果突然想食都会再买!
舖头主力卖韩国菜,炸鸡、炒粉丝、紫菜饭卷都有,价钱中上。