2021-11-18
话说今日去返深水埗 某间开业多年皮鞋铺 购买。 买完皮鞋 甘岩经过呢间 美味的泰国菜餐厅,觉得好有泰国当地美食feel.所以入去试一试猪颈肉饭。 烧过 边位脆卜卜 劲香劲有口感。加上佢地铺头既独特 酱汁 酸甜美味。一(点)难忘。炸鱿鱼。新鲜热喇喇 好脆口。入面块鱿鱼 劲弹牙。哈哈 老婆好大方 成兜沙津酱 满上,食一口点一口 快乐无比。生菜包。 菜100%新鲜 肉炒的好香,唔会碟都系油 。所以好健康。加上肉好肉味 又唔会鞋。泰式柠檬茶。100%泰国口味 非文字能形容,总之好饮鸡肉炒金边粉。好正宗 有青柠 有花生碎 捞埋一齐食 根本就系泰国当地风味。加埋个碟 用左当到餐厅碟 哈哈 风味出哂黎。 金边粉 炒的岩岩好 唔会劲湿 但又唔会好干 调味方面 做得出酸酸地既感觉。仲要系老板够大方 第一次帮衬 都会大大碗大大兜 希望我地食客 食得饱
炸鱿鱼。新鲜热喇喇 好脆口。
泰式柠檬茶。100%泰国口味 非文字能形容,总之好饮