2016-10-27 304 浏览
长沙湾间星厨终于开翻,仲要开系屋企附近,真系好开心呀,当初食过觉得几滋味,价钱又平㖞,今晚见佢新装修好,即刻过黎睇下有乜新搅作啦。唔开心,有人甩底,唯有。。。另择一天去揾大食EVA吃吃,看看又如何?芝士焗蟹盖48内涵澎湃好便宜,烟肉洋葱炒得香,焗又焗得靓,芝士味无抢蟹肉鲜。凯撒沙律55面头竟然有pama ham咁好既,仲几大碟,烟肉炸得无过硬,包粒够脆,沙律菜爽脆无黄好新鲜,个汁够浓好好食,下得够晒,啱爱浓味的我。蘑菇多士28Wa~ 菇菌落得好丰富,入口满腔芬芳,而汁料令法包上软,无令成份个底变淋,食到脆糯两种口感。白酒鲜蚬48一上枱,劲香酒味,蚬又几大只,肉质好饱满,食到鲜味,并非浓郁酒香能轻易遮掩。肉质加酒带点甜,good try,有些惊喜。烤焗咸猪手配酸椰菜118猪手初时是偷看邻桌大得蛮惊人,在战战兢兢下下单。呀。。。。真的好巨,好像比曾吃过的都要大,外脆内软,脆卜卜像烧肉,好香口,入面啖啖肉得黎一丝丝,掩得好香,正。未访德不知其差异,但当它香港味道去食,实在惊喜有余。觉得四个人分就差唔多,吃到我们要打包,哈…G餐忌廉汁蟹肉意大利云吞83云吞皮已完全熟透,蟹肉虽然不出众,但加卖烟

芝士焗蟹盖48
凯撒沙律55
蘑菇多士28
白酒鲜蚬48
烤焗咸猪手配酸椰菜118
G餐忌廉汁蟹肉意大利云吞83
云吞皮已完全熟透,蟹肉虽然不出众,但加卖烟肉粒,配上忌廉滑不溜口,唔觉腻,份量十足。
跟餐蘑菇汤
唔好以为不落好稀,但其实好浓郁菇味,香喷喷咁,能嚼到清楚粒粒,带d咬口,比高级餐厅喝过的还要捧,真材实料呢。
食后感:店员好友善好人,感觉到温情,食物质素好,价钱仲无加一tim,相当实惠,重点是 好近我家呢,会时时过来喔。食味有四粒星,价性比出奇高,所以今日俾五粒满分。

P.S.装修用翻上一手的餐具台椅,喜欢呀,环保,咁先态度正确,唔制造咁多装修废料嘛,抵赞呀。另外,店方用暖水侍客,感觉几有诚意。