2023-05-26
今日去左湾仔整头,整完之后就去揾野食,跟住上网揾下有咩食就比我揾到一间有靓景睇既🇮🇹意大利餐厅,知道依间餐厅系由意大利人经营,主打正宗罗马菜🍽️。希望上去可以食到最地道的意大利美食风味🇮🇹。一上到去餐厅就见到装修充满著传统的意式风味,楼底极高,有大大块既玻璃窗,因为位于25楼可以望到好靓既湾仔大厦景,采光度极佳👍🏻不过可惜当日阴天加落雨争小小。此外餐厅仲会播放著意大利音乐🎼🎭几轻松舒适,令到坐低一阵都好CHILL同RELAX。食物方面见到去有个餐牌系写住一周年,喺一个高质半自助餐形式嘅SET Lunch,出面食物种类唔算好多,有沙律菜类,有芝士类🧀有Parma ham同salami,仲有海鲜类最正系有长脚蟹脚🦀仲有配上意大利面包同餐汤🥖用炭烤嘅草饲天然阿根廷优质牛里脊配咗牛肝菌嘅蘑菇酱🐂,烤得熟度岩岩好唔会好生之如每一片切出黎既厚度都适中,满满既牛香加上烤到面层肉质口感一流,多汁又够林😋另外叫咗一个pp意大利面配烤黑胡椒芝士酱 🍝嚟到嘅时候感觉好斋,因为本身系食肉兽,所以见到好似冇乜馅料喺面头,只要洒上黑胡椒,但系食落去味道系唔错嘅如果出面食物选择更加多会比较吸引,想去饮下酒CHILL下
仲有配上意大利面包同餐汤🥖
如果出面食物选择更加多会比较吸引,想去饮下酒CHILL下倾下生意环境几岩👍
#好食推介 #食物遗照 #食物杀手 #food #foodie #foodiehk #zaki食评 #hongkongfoodie #hongkongfood #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodstagram #hkfoodlover #instafood #hkig #ighk #hkigers #yummy #eat #AMA Ristorante by The Amatricianist @AMA Ristorante by The Amatricianist
地址 : 湾仔庄士敦道208号 208 JOHNSTON25楼