2024-04-26
今日去咗铜锣湾𠮶度揾嘢食,突然之间口痕想食上海小笼包 😋就即刻上网揾,揾到呢间好有Feel嘅上海餐厅,试下佢先🤤入面嘅装修同啲音乐都系上海感觉😍, 食物选择都非常多。 一嚟就叫咗我最想要嘅招牌小笼包,麻酱云吞,仲有好耐都无食既,淑淑相见酸菜鱼加一个葱油开洋拌面🍜仲有前菜有个好正既花生🥜😋麻酱云吞🥠麻酱云吞口感丰富而多层次。馄饨皮柔软,充满弹性,咬落去时轻盈却有一种满足感,与浓郁的麻酱汁完美结合。香浓且微甜的味道,令人回味无穷。淑淑相见酸菜鱼🐟酸菜鱼口感丰富且具有麻辣风味。鱼肉超鲜嫩多汁😍,入口即化,与酸菜酸味形成鲜明对比。酸菜的酸度中和了辣椒的刺激,形成了一种酸辣平衡的口味,让人一试难忘。招牌小笼包🥟招牌小笼包口感丰富且有层次感。外皮薄而富有弹性,轻轻一咬就能释放出鲜美汤汁。馅料充满肉汁,滋味浓郁,肉质鲜嫩多汁。每一啖都能品味到鲜肉香气和滋味😋葱油开洋拌面:葱油开洋拌面的口感丰富且有嚼劲。面条筋道弹牙,带有微微的弹性,入口后散发出麦香味。葱油的香气和葱花的香脆口感为这道菜增添了层次和风味。不过只有虾米如果系多肉更加正服务亦都唔错👍
仲有前菜有个好正既花生🥜😋
麻酱云吞🥠