2024-05-16 37 浏览
今日黎上环揾好野食,平时好小行依区,难得经开就要揾间个样靓D既野食先🤤揾到一间门口已经吸引到我入去既餐厅😍好靓打卡都得食物方面有好多特别食物,卖相都相当吸引好多都想试,简左一阵先简到🤭叫左一个冷盘樱桃鹅肝🪿🪸一黎到靓到呢,加埋干冰既效果,影相都影左十几张😍影完出黎山水画咁,好有Feel,树上面白雾雾既系好有口感既龙须糖,一丝丝好软棉,再加上好似樱桃既系用红菜头包住入面既鹅肝,第一次食到甜既鹅肝,冲击我味蕾😳孜然羊肋排🐑炸到金黄酥脆,面头再洒上孜然粉,羊肉小小骚味,但系骚得嚟好好味,肉质好淋羊肉都做到入口即溶既口感😋一字骨可以用手拎住黎食特别滋味,职员好细心见到即时拎湿纸巾比我地🥰仲要有6条🤤灌汤小笼包🥟一笼六只既小笼包,夹起唔会穿,入面满满既汤,一啖放哂入口,岩岩好size唔会太细粒,薄薄既皮加上浓郁既汤同新鲜肉质既配合,未算食过最好食但系都头5位👍樱花虾海鲜炒饭🦐一黎到无念过佢咁大碟,好多既樱花虾,同有好多既海鲜配料,加上用蛋黄黎炒,炒得非常香口,感觉4人份量咁多,好抵食叫左一个甜品荸荠饼🥯煎堆仔卖相,入面有好多唔同配料马碲,花生,等等,好感好丰富,烟烟靭靭,味甜香嫩,虽然系甜品但系

叫左一个冷盘樱桃鹅肝🪿🪸

孜然羊肋排🐑

灌汤小笼包🥟

樱花虾海鲜炒饭🦐

叫左一个甜品荸荠饼🥯
煎堆仔卖相,入面有好多唔同配料马碲,花生,等等,好感好丰富,烟烟靭靭,味甜香嫩,虽然系甜品但系唔会好甜岩岩好🫶

木子园 The Muzi
地址:中环皇后大道中139号The L. Place UG楼