2023-02-02 24 浏览
上网见到有一间新开好有FEEL既餐厅就开系尖沙咀同佐敦附近,咁近我当然拿拿声去打个卡同感受一下先啦,门口已经有打卡位再行入一条好神秘既楼梯一入到去嘅环境已经觉得劲有FEEL,好似我平时去露营咁⛺,应该系话正过我去露营,因为仲靓好多同埋有冷气唔驶系街食风,因为当日超冻同埋唔驶拎好多野去扎营👍,竟然系九龙市区都可以有一个露营既感觉话晒而家天气咁鬼死冻又想要有露营嘅feel真系好难,平时露营要自己落手落脚去整嘢食,不过今次就唔使啦,今次就可以坐低慢慢叹嘢食,而且我钟意去露营但系唔钟意𠮶啲蛇虫鼠蚁,尤其是咬到我成身成脚都系嘅蚊同朦痕足一两个星期真系好难顶😵‍💫,所以今次一入到嚟真系好爽劲BUY,一入到黎已经加分,再加埋佢播既音乐🎶都系好令人RELAX同埋好浪漫🥰食物方面选择都比较多,咁我哋就叫咗一个美式蜜糖芥末猪仔髀🐷劲钟意蜜糖芥末酱再加埋慢煮既猪仔髀好林好嫩口🤤仲有一个热盛海鲜拼盘🦐有蚝有鱿鱼圈有青口同埋有虾,烧得火喉岩岩好唔会好干身仲有肉汁👍明太子海鲜意粉,明太子味好足好挂边啖啖意粉都有明太子味道最加埋好入味既鲜虾无得弹,黑松露薯条🍟劲多劲抵食,黑松露酱沙拉酱又系冇得输既组合🤤🤤🤤最后仲有
食物方面选择都比较多,咁我哋就叫咗一个美式蜜糖芥末猪仔髀🐷劲钟意蜜糖芥末酱再加埋慢煮既猪仔髀好林好嫩口🤤仲有一个热盛海鲜拼盘🦐有蚝有鱿鱼圈有青口同埋有虾,烧得火喉岩岩好唔会好干身仲有肉汁👍明太子海鲜意粉,明太子味好足好挂边啖啖意粉都有明太子味道最加埋好入味既鲜虾无得弹,黑松露薯条🍟劲多劲抵食,黑松露酱沙拉酱又系冇得输既组合🤤🤤🤤最后仲有水牛城鸡翼🍗鸡翼炸得有小小干身左不过个汁就救返好惹味😋
饮品方面选择都有有酒精同冇酒精,我哋今次因为太冻所以嗌咗两杯热饮,一杯热薄荷朱古力鲜奶🍵薄荷味好重好正另外一杯热嘅云呢拿咖啡☕
仲有叫咗一个甜品日式绿茶红豆比利时窝夫配雪糕,打卡一流既窝夫配雪糕,窝夫够脆身加埋雪榚食成件事完满晒🥰
服务亦都系非常好👍👍👍回头率好高,仲有好多野未试,下次再去再介绍,食饱仲可以行街散步🚶

#好食推介 #食物遗照 #食物杀手 #food #foodie #foodiehk #zaki食评 #hongkongfoodie #hongkongfood #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodstagram #hkfoodlover #instafood #hkig #ighk #hkigers #yummy #eat #我爱慢煮 @hohocafehk

我爱慢煮
地址 : 尖沙咀柯士甸道152号好兆年行2期LG楼