最好味嘅葡國/西班牙菜!歡迎小食嘅蒜蓉包軟腍腍好好味!前菜蒜蓉炒魷魚仔,鑊氣十足炒到啲魷魚仔脆脆哋好味,炸沙甸魚好新鮮,茄子都好好味。 主菜乳豬,塊皮脆卜卜,冇肥膏,好香豬肉味。西班牙海鮮炒飯,勁多海鮮,啲飯煮得好入味,冇得彈!最後朱古力蛋糕好濕潤又唔會太甜,一定要再encore !
最好味嘅葡國/西班牙菜!

歡迎小食嘅蒜蓉包軟腍腍好好味!
最後朱古力蛋糕好濕潤又唔會太甜,一定要再encore !
2024-10-08 241 浏览
难得放假,同老公去澳门慶生,入住银娱…有缘去了官也街“唐吉柯徳”,這是一間:西班牙+葡萄牙食品餐廳. 店员很热情,介绍了幾种美味佳肴,包括: 杂菜湯,白酒青口,西班牙黑毛豬Rib(跟沙律) , 蒜蓉爆大虎虾,全部👍😋…新鲜又美味. 最后还送上“木槺布甸🍮”,又是一驚喜!
杂菜汤、白酒青口、西班牙蒜蓉大虎虾、西班牙黑毛豬骨仔
杂菜汤、白酒青口、西班牙蒜蓉大虎虾、西班牙黑毛豬骨仔
  • 白酒煮青口
  • 西班牙黑毛豬
  • 蒜蓉大虎蝦
  • 甜品
2024-10-03 345 浏览
墨汁天使麵大推!!!👼🏻 牛奶布甸牛奶味好濃厚~ 🐮紅酒賓治適合想放鬆嘅你嚟飲🍷🍊第一次嚟係誤打誤撞,午市就嚟完都照樣俾我哋入嚟,咁就發現新大陸🫧 今次已經係我第八次嚟!!! 價錢好親民🫶🏻 晏晝嚟set lunch好抵食👍🏻同friend或者一家大細都適合✨餐廳主要係食西班牙菜,都有葡國菜🍲餐廳喺地堡街,好近官也街,買完手信過嚟食嘢啱晒💯
墨汁天使麵大推!!!👼🏻
牛奶布甸牛奶味好濃厚~ 🐮
紅酒賓治適合想放鬆嘅你嚟飲🍷🍊

同friend或者一家大細都適合✨
餐廳主要係食西班牙菜,都有葡國菜🍲
餐廳喺地堡街,好近官也街,買完手信過嚟食嘢啱晒💯

• 墨汁天使麵
2024-09-28 443 浏览
嚟咗澳門咁多次終於試咗依間唐吉柯德😂依間餐廳有分西班牙同葡萄牙兩邊,但點菜好Flexible,可以有兩本Menu一餐過試晒兩個菜式。青菜湯熱辣辣幾Creamy ,配埋送嘅焗脆咗嘅蒜蓉包正👍 白酒煮蜆乾淨好好肉,蒜茸煎蝦好惹味🤤 炒雜菜不錯,有好味嘅番茄仔。蟹蓋好豐富,配埋脆多士好match,西班牙海鮮飯調味幾好,有蝦、蜆、青口、八爪魚幾足料。最後奉送咗木糠布甸🙈 整體嚟講性價比高又味道唔錯,值得支持同encore👍
嚟咗澳門咁多次終於試咗依間唐吉柯德😂

• 蒜茸煎蝦
  • 蟹蓋
2024-09-21 437 浏览
Good and happy dinner with my friends! 食物種類豐富!上次嚟澳門同屋企人食,今次係同朋友嚟食,整體都有水準,坐得都幾舒服。餐廳的菜單上有西班牙和葡萄牙的特色菜餚,讓人忍不住想要一一品嚐。開頭服務員端上了幾個蒜蓉包,外脆內軟。那晚我們嘗試了乳豬和羊架,兩道菜的味道都非常正宗,肉質鮮嫩,搭配上醬汁,口感絕佳。下次會再來!推薦!^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
2024-09-21 404 浏览
難得星期六日假期,便和朋友過來澳門周圍遊玩。見網上有人推薦這間餐廳,決定一試。第一次吃葡國菜及西班牙菜的我,一進門便被這間餐廳的格調驚艷到。正如眼前一亮的店鋪門面,整體質素果然沒有令人感到失望,環境及食物都很不錯,大家來澳門玩的話十分推薦!晚餐裏點了網上說必點的食物,例如乳豬、炒飯、馬介休球,還有蔬菜;環境而言,乾淨漂亮,氣氛良好。總括而言,餐廳的價錢相宜、味道上品,假如下次有機會,我一定會再和家人或朋友到訪唐吉訶德!
2024-09-21
2024-09-21 403 浏览
正宗西班牙&葡萄牙菜!Even嗰馬介休都好好食,無平時餐廳咁鹹,薯仔炒蛋亦十分正宗,喺一間非常好食嘅西班牙家庭式餐廳,路過就不妨一試👍🏻環境優美,坐得舒服,空間感好大,可以慢慢食,無人會來催你離開~
正宗西班牙&葡萄牙菜!

餐廳環境很有氛圍感,牆壁上的裝飾藝術感,很適合拍照打卡👋我跟朋友叫了一份2人份的海鮮飯跟蒜油煎蝦,兩款菜式都很好吃,然後下單後還送了一份蒜蓉包,超脆超香,裡面鬆軟,可惜我們太餓,太快吃完,不然配上蒜香蝦,應該蠻搭的🥸蒜香蝦好吃,肉質彈牙,蒜蓉很搭,上枱時熱辣辣🥰海鮮飯吃下去有驚喜,酸酸甜甜,充滿海鮮味道,2個女生吃會有點飽,大份足料,不過很滿足,推介給大家😌下次來澳門看演唱會再帶朋友來吃!😆
餐廳環境很有氛圍感,牆壁上的裝飾藝術感,很適合拍照打卡👋

蒜香蝦好吃,肉質彈牙,蒜蓉很搭,上枱時熱辣辣🥰

下次來澳門看演唱會再帶朋友來吃!😆
  • 西班牙海鮮飯
2024-09-01 419 浏览
西班牙飯入味好食 蒜蓉蝦爽口又彈牙 送黎個陣沙沙聲又有油香 薯仔炒蛋香口 個面脆身有蛋香 面仲有西班牙火腿木康布甸都甜度適中 服務環境都好好 下次會再去 位置係官也街附近 下次會再去
位置係官也街附近 下次會再去

2024-08-31 346 浏览
Openrice訂位,早到都有位,叫左烤乳豬,西班牙炒飯,檸檬炒蜆,烤魷魚,黑毛豬仔骨,全部都新鮮熱辣,環境幾好唔迫,上菜唔慢,服務唔錯,下次再嚟澳門會再嚟,推薦
2024-08-24 455 浏览
有幸品嚐到這間西班牙及葡萄牙風味餐廳,真是讓我大飽口福!他們的菜式不僅味道出色,而且呈現手藝也超水準,令人難忘。首先是招牌的西班牙海鮮炒飯,飯粒入口即化,混合著新鮮的海鮮,香氣四溢。另一道大受歡迎的主菜是馬介休球,炸得金黃酥脆,外酥內嫩,配上特製的蒜蓉醬汁更是令人欲罷不能。我也很喜歡他們的葡萄牙炒蜆,蜆肉飽滿鮮甜,配上蒜泥、香茜和酸辣番茄醬,口感豐富多層次。另一道不容錯過的是香嫩多汁的西班牙乳豬,皮香肉嫩,蘸上黑醋醬汁更是入口即化。最後的兩道小菜也格外出色,蒜蓉煎蝦肉質彈牙,汁水十足,而炒雜菜新鮮爽脆,襯托出其他菜式的香味。總的來說,這家餐廳的菜品正宗地道,並且用心烹飪,讓我這個顧客留下了美好深刻的用餐體驗。下次有機會一定會再來品嘗更多的精品!

• 西班牙海鮮炒飯
  • 葡國炒蜆
  • 馬介休球
2024-08-22 439 浏览
我們品嚐了豬肋骨、墨汁天使麵和西班牙式海鮮飯。首先上桌的豬肋骨,肉質鮮嫩多汁,滿溢著炭烤的獨特風味,讓人回味無窮。緊接著的是爽口可口的天使麵。吸附著墨汁的麵條質地恰到好處,挺身不會過軟。鹹味略為重,不過不影響這菜式的美味最後的西班牙式海鮮飯。大蝦、青口、魷魚等,與 creamy 的米飯完美融合,把這到傳統的菜式營造出一種獨特的海洋風味。那一瞬間,彷彿把我們帶到西班牙的海邊,沐浴在海風之中。衷心推薦唐吉柯德餐廳
我們品嚐了豬肋骨、墨汁天使麵和西班牙式海鮮飯。

衷心推薦唐吉柯德餐廳
我和家人由香港到澳門旅遊,一早於此餐廳訂座,準時到達後,餐廳職員(相信係負責人)要求我在門口等待,約10分鐘後我再次向同一位餐廳職員查詢「何時有座位?」他回應:「呢邊大把位,坐啦。」本人回應:「點解大把位要我等?」職員未作回應但由於本人和家人同行,所以未有加以理會,並隨即用餐。但回到香港後,收到openrice電郵通知,該餐廳無啦啦更改我出席人數,此舉直接影響我訂座賺取飛行里數,及證明該餐廳並不誠實。
2024-08-14
2024-06-11 596 浏览
來澳門肯定是要吃葡萄牙菜的,在openrice上看到這間能預約馬上就預約了,因為有預留枱的關係到達後不用排隊可以直接入坐。這是一家西葡餐廳,西葡是西班牙&葡萄牙的意思,整間餐廳氣氛很有情調,枱與枱之間很寬敞很舒服。葡式乳豬 皮是脆的,肉很嫩,和港式乳豬完全不同,值得一試,如果份量能再多一點就好了西班牙薯仔炒蛋加火腿 蛋很香,蛋內是薯仔粒,建議配上Parma Ham味道比較配雜果賓治不是罐頭水果,味道很好不會太甜

西班牙薯仔炒蛋加火腿
蛋很香,蛋內是薯仔粒,建議配上Parma Ham味道比較配

雜果賓治
不是罐頭水果,味道很好不會太甜

2024-06-09
2024-06-09 511 浏览
一坐下,先來一壺「紅酒賓治」,這賓治,與西班牙菜最佳配搭……之一。二話不說,就要order「海鮮飯」,因為它要30分鐘慢工出細貨。還有「烤乳豬」和「蒜蓉章魚」。先來一口章魚,蒜味配搭,帶出章魚的鮮味。然後再來一口海鮮飯,剛才的蒜味也同步帶出滲透在海鮮飯多種海鮮的鮮味,當然來一口賓治,把這些鮮味引進到另一個境界!這回操作,不禁提起手指公「贊」了。第二回就到烤乳豬,肉鮮皮脆,每一口都有很豐富的口感。配搭上賓治,再進入另一種享受:烤乳豬的肉汁,與紅酒、Rum酒和水果的果味溶在一次,感受到大自然的配搭真的無與倫比。最後,店主突然準備了一個生日禮物,令這頓飯增添記憶點,也讓我們對這餐廳增進了多一份感情。

還有「烤乳豬」和「蒜蓉章魚」。

2024-06-08
庆祝纪念