2008-07-31 18 浏览
男朋友第一站帶我黎了勁好味勁滑,香港既義順點解完全唔同=_=?

男朋友第一站帶我黎了
勁好味勁滑,
香港既義順點解完全唔同=_=?

$20 (其他)
2008-07-30 23 浏览
唔知點解....我明明叫雙皮奶....佢成間野都係得單皮奶,D皮係咪真係收得咁埋呀?!same as HK shop
same as HK shop
$20 (其他)
2008-07-29 5 浏览
其實我都唔知係咪呢間架=0=不過應該係掛-v-"4個人行街行到累入黎歎冷氣+1人整返碗燉蛋/奶媽要薑汁撞奶 我唔中意薑味所以冇試妹要凍燉奶 我覺得凍既冇咁好食我要凍燉蛋 一般啦爸要熱燉奶 呢個超好味!最尾我同佢交換XD埋單$62抵啦~
其實我都唔知係咪呢間架=0=
不過應該係掛-v-"

4個人行街行到累

爸要熱燉奶 呢個超好味!最尾我同佢交換XD

埋單$62
抵啦~
2008-07-06 13 浏览
本來都冇諗住要去食,心諗香港都有啦!不過見經過就試一試啦!點知真係好味過香港喎!我地叫左一碗凍既,個皮就係冇香港咁覺有,但味道真係超正點!牛奶味好濃~我地連續兩日都去左食 : D

本來都冇諗住要去食,
心諗香港都有啦!
不過見經過就試一試啦!

點知真係好味過香港喎!

我地叫左一碗凍既,
個皮就係冇香港咁覺有,
但味道真係超正點!

牛奶味好濃~

我地連續兩日都去左食 : D
2008-01-07 4 浏览
見到最近的評語唔係咁好,原本唔諗住幫襯架啦,但係同行的想去便去試o下啦,點知真係超級搵笨!明明係雙皮奶,但係一塊皮都無,真係好應該拆招牌!我地問個阿姐係咪俾錯左普通燉奶,個阿姐仲寸到話:「我地無燉奶架喎!全部都係雙皮奶黎!」我地就話但係而家單皮都唔係喎...佢就話:「假期無"皮"架...」轊 ...自己返屋企叮熱杯奶都有塊皮係面啦!你話係咪搵笨哩!P.S.如果真係想食雙皮奶, 真係唔好去議事亭前地呢間, 去新馬路果間會好好多, 因為我地食完呢間先發覺門口個雪櫃果d 都係無皮, 但係經過新馬路果間就見到有喇!(為左啖氣, 所以連新馬路果間都費事食,哈!)

2008-01-03 8 浏览
worse sevice i have ever seen. d大叔大組唔落單,又唔鬼記得人叫乜,下下都吹你走,又唔係特別好食,香港都有啦大佬,真係似唔憂做生意咁。
2007-11-26 11 浏览
之前8月頭去左macau叫左個馳名雙皮奶本身唔太鐘意飲奶都覺得ok有小小騷味不過真係幾滑但係睇唔到點雙皮法星期日實在太多人太好生意碗雙皮奶1d 都唔凍大熱天時想消暑都唔得..問個姐姐點解唔凍..佢\一句話全部都係咁ga wor唔好意思都無句...態度唔得啦!未食過香港o個d比較唔到兩者
之前8月頭去左macau

叫左個馳名雙皮奶
本身唔太鐘意飲奶都覺得ok
有小小騷味不過真係幾滑
但係睇唔到點雙皮法

星期日實在太多人太好生意
碗雙皮奶1d 都唔凍
大熱天時想消暑都唔得..
問個姐姐點解唔凍..佢\一句話全部都係咁ga wor
唔好意思都無句...態度唔得啦!

未食過香港o個d
比較唔到兩者

2007-10-29 2 浏览
澳門的燉雙皮奶只是價格略低($15 vs $20),味道其實跟香港沒兩樣。無可否認,義順的燉雙皮奶係比其他食店的有更香濃和幼滑。但未至於到一吃難忘的地步!服務仍然係遜,見你一清碗便上前收碗,示意你出去付款(趕客)。裝修仍然有待改進!
裝修仍然有待改進!
2007-10-27 26 浏览
我寧願在香港食好了!好多人去食,我地去左食豬扒包,雙皮奶,飲左杯木瓜奶好多人好嘈,好似趕客咁雙皮奶同杯木瓜奶味道都係同香港一樣啦!
我寧願在香港食好了!
好多人去食,我地去左食豬扒包,雙皮奶,飲左杯木瓜奶
好多人好嘈,好似趕客咁
雙皮奶同杯木瓜奶味道都係同香港一樣啦!
2007-03-24 5 浏览
尋晚同屋企人食...嘩...好難食..唔熱..好似水咁...不過冇辦法d澳門人唔知咩叫水準, 冇進步.自己整仲好食過佢\o地
2007-03-11 12 浏览
年初二晚大約十一點左右去到,好多人,被安排到樓上坐,很迫夾,叫了3碗熱薑汁撞奶,1碗熱燉奶,可能因為人多關係,等了很久才逐碗逐碗來。先來1碗薑汁撞奶,唔熱,只是微暖,有好重的苦澀味,而且水汪汪,完全唔掂。之後再來1碗,比之前好小小,但一樣只是微暖,都係好難食。熱燉奶只屬一般,最後1碗薑汁撞奶我們都不要便結賬,$49食了3碗垃圾。無可否認可能因為這裹甜品出名,難免有少許\期望,但這裏的食物完全唔掂,如果再唔改善,恐怕遲早執笠。
(非会员)
果日我和老公一人叫了一碗燉蛋,我要熱,佢\要凍,點知佢\地話冇熱,都唔緊要,最後我也點了凍.<br /><br />食物來的時間,大家一樣的食物,但我老公的那碗是啡黑色的,我便跟\'老闆\'說,點之佢\好惡的話是一樣的,若然換了另一碗,也是一樣是啡黑色的,但我那碗是正常粉黃色的,我問佢\點解兩碗一樣的東西但完全不同,他就不斷說是一樣的,放心食之類,堅持冇事.<br /><br />之後佢\見我地唔食,嬲爆爆先換另一燉奶給我們.<br /><br />一樣的食物咁樣都可以話冇事,簡直是不知所謂,仲要惡到死,又唔係平.以後都唔好去呀.
<br />
之後佢\見我地唔食,嬲爆爆先換另一燉奶給我們.<br />
2007-01-28 11 浏览
假期同成班人去,有D叫凍雙皮奶,但是暖的,叫熱也是暖的,叫薑汁撞奶也是不熱的,話可以換但轉頭又是那碗,重話是這樣的,態度又差,有兩個唔食都要每人收$5,你話係唔係請你都唔好去。<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br />
2006-11-22 4 浏览
唔使多講.....一句講晒個雙皮奶好好味我唔使3分鐘已經食晒香港果d真係冇得比.....希望佢\唔會因為做tourist生意而變差啦~~每次去macau 必食ga~!
唔使多講.....一句講晒
個雙皮奶好好味
我唔使3分鐘已經食晒
香港果d真係冇得比.....
希望佢\唔會因為做tourist生意而變差啦~~
每次去macau 必食ga~!
2006-11-07
有次本人與家人到該店品嚐其中最出名的木瓜奶,order左兩杯,點知一杯杯底厚d,一杯杯底薄d,所以份量不同,於是向職員查問,佢\話係出產商問題,唔關佢\地事。如果唔係老闆意思,出產商又點會做,如果做厚d,份量咪少d,你明唔明,唔明就去試下。