2008-08-30 438 浏览
去澳門值得去吓, D奶茶同咖啡真係好正, 佢係冰鎮奶茶果隻, 比起其他香港茶餐廳, 美心都無佢咁好味喎. 另外, 值得提吓, 佢吔入面掛咗張字畫, 已經有好耐歷史, 問吓個老闆先知原來係孫中山時期已經開店, 仲從南京搬到澳門添, 真係一間老店. 同香港依家較為現代化經營d茶餐廳比起黎, 佢吔就有份懷舊感覺, 已經係香港消失咗搵唔到呢,
  • 奶茶
  • 咖啡
2008-08-23 463 浏览
有次我個澳門朋友帶我來的 , 他說這兒是家庭生意一共有五個女(一個仔) , 大多數都是太子女幫手, 我見過都幾好人 , 原來這兒都有幾十年歷史 , D 野唔係太貴 , 最出色的一定是豬扒包同豉椒排骨炒面 , 加一點辣椒油仲正 ! 至於飲品方便一定是涷奶茶 (最出色) ! 朋友說值得推介給香港朋友 ,
朋友說值得推介給香港朋友 ,
  • 豬扒包
  • 豉椒排骨炒面