去到大三巴附近, 就见到呢间抹茶专门店, 店家写明系用京都premium抹茶粉整嘅雪糕🍦仲系夏威夷过江龙黎架~呢排店家亦都有搞活动, 只要share一个post店家就会免费送一杯雪糕, 当日就有抹茶、牛奶和紫薯味拣✨🍵特浓宇治抹茶雪糕 $32呢个雪糕拎上手真系好大个🤤我哋当日拣咗扭纹(抹茶+牛奶🥛), 抹茶味好出好够浓, 有回甘但系唔会过于苦涩, 而牛奶味个款都好浓。但系比较之下抹茶味真系冇得输, 再加埋呢个份量, 下次一定会返兜👻🥹味道: 9.1/10CP值: 9.2/10🍵抹茶飘浮 $38(M size)好可惜个日冇哂焙茶雪糕🥺如果唔系都好想试埋佢地嘅焙茶。所以就叫咗杯饮品啦, 上面个雪糕一样都系𠮶个好好味嘅雪糕, 可惜唔知系咪有对比有伤害, 底下嘅抹茶就显得有啲淡, 冇雪糕咁浓咁香~味道: 8.0/10CP值: 8.8/10📍舞伎Matcha Cafe Maiko澳门福华巷10号成业大厦地下A座(大三巴区)想了解更多有关减肥食谱同美食分享,就记得like同comment啦🤍

🍵特浓宇治抹茶雪糕 $32
味道: 9.1/10
CP值: 9.2/10

🍵抹茶飘浮 $38(M size)
味道: 8.0/10
CP值: 8.8/10

📍舞伎Matcha Cafe Maiko
澳门福华巷10号成业大厦地下A座(大三巴区)

特浓宇治抹茶雪糕
抹茶飘浮(M)