2019-06-30
前几日去食 整体来讲 无论服务同食物质素都一流 几个负责服务嘅女生 全晚都比到我地一种宾至如归嘅感觉 无论系order嘅时候 斟茶上菜定系回应我哋嘅要求环境方面 入到餐厅内部之前会经过一个特效走廊 入面系一种中国风嘅水滴灯光音乐效果 令到我哋已经好期待跟着餐饭餐厅内部食物方便我哋order左:陈皮海蜇头秘制XO酱 (服务员话师傅秘制 用嚟配合前菜)鹅肝金钱鸡片皮鸭猪润苋菜乳猪焗饭Order的时候服务员都会介绍返当晚嘅特色菜式同埋亦都会因应我哋嘅人数作出相应嘅建议前菜系一口小鲍鱼同埋一个用节瓜应该系做既特色菜式 配合佢𠮶个XO酱食嘅话 食落去味道唔错 都几清新鹅肝金钱鸡有三层 鹅肝 腊肉片 叉烧片 我系三层一齐食 叉烧片系神来之笔 入口非常香 非常之浓 口入面有种慢慢溶化嘅感觉 同埋超多肉汁 好正 片皮鸭都好值得试吓 皮脆肉乱 另外用嚟包片皮鸭嘅皮都整得好薄 包埋一齐食嘅时候油腻感啱啱好乳猪焗饭一定要叫 无论系糯米饭定系外边𠮶层乳猪 食落口嘅时候都觉得非常之香口其实另外果几样野都好好食 只不过我懒得滞 唔想介绍最后我仲叫咗个甜品系杏汁水果豆腐 非常之清甜同滑 有种透心凉嘅感觉
餐厅内部
食物方便我哋order左:
陈皮海蜇头
秘制XO酱 (服务员话师傅秘制 用嚟配合前菜)
鹅肝金钱鸡
片皮鸭