2010-03-14 728 浏览
呢次同男朋友去澳门,我阿妈专登打电话嚟叫我唔好买手信返香港,因为每次我阿妈都唔系点食,次次都系我家姐阿哥食晒,所以我阿妈叫我唔好买,唔好嘥钱。我原本都谂住唔买,点知周围揾嘢食其间见到呢间买花生铺头,见到有班人睇紧,咁我谂一谂不如买啲花生返去俾我阿妈食啦,我阿妈都钟意食花生,到我行到去时啲人己经走咗,我就走去买咗一包蒜蓉花生,好似半磅,都系11元,都几抵呀!跟住就揾到间食店试咗个厚蛋义烧治,但本人就觉得无咩特别,食完就走。跟住又经过返呢间铺头,谂一谂,再买多包鱼皮花生俾我妈咪食,都系11 元。仲有好多款,但我只系买咗呢两款。去完澳门返屋企将啲手信俾咗我妈咪,我就无理过,到第二日我问我阿妈啲花生好唔好食呀,我阿妈话好食呀!咁我咪攞啲嚟试啰,食落去系脆得嚟唔硬,好好食,味道又好,两款都好好食,我食咗几粒,赶住出街,跟住几日都唔得闲去理啲花生,到我想理吓佢哋𠮶时,佢哋已经全军覆没嗱,可怜系一条尸骸都揾唔到,想食都无得食,我其实唔系太钟意食花生,但系今次买嘅真系好好味,好后悔点解唔买多啲,如果𠮶日系澳门即刻开嚟食,我一定会买多啲返嚟,唯有寄望下次去澳门先再买啦!下次我一定要买多啲返嚟香港,顺便请
,我食咗几粒,赶住出街,跟住几日都唔得闲去理啲花生,到我想理吓佢哋𠮶时,佢哋已经全军覆没嗱,可怜系一条尸骸都揾唔到,想食都无得食,我其实唔系太钟意食花生,但系今次买嘅真系好好味,好后悔点解唔买多啲,如果𠮶日系澳门即刻开嚟食,我一定会买多啲返嚟,唯有寄望下次去澳门先再买啦!下次我一定要买多啲返嚟香港,顺便请吓我啲好花生嘅朋友,俾佢哋送酒一流呀
!好期待下次去澳门呀!
2010-02-19
$11 (其他)
  • 鱼皮花生,蒜蓉花生