2012-02-24 2463 浏览
看到楼下太多白痴食评忍唔住开个account为餐厅平反.本人是内港餐厅常客, 由做游客食到而家在澳门工作.>>讲价钱食物澳门五星价而四/五星水准的餐厅有不少, 喜欢的话自己揭旅游书. 这餐厅是三星价四星水准, 想揾五星水准的, 唔好抱怨自己行错地方, 关键系你系咪想畀五星价.至于那些嫌这里贵的人, 去麦当劳吧. 老老实实, 澳门街坊式的葡国晚餐都唔会平得几多.葡国人在澳门几百年, 所谓葡国菜已掺左20%中式煮法, 要追求「纯粹」西餐的话就索性唔好O系澳门食葡国菜喇.>>讲服务我不会说这里服务加零一, 佢唔系国内海底捞烦你等如关心你果种. 但你想安安静静食个饭, 又有合理服务, 佢提供到. 唔识字既都有相片集, 有些侍应广东话唔流利, 用英文沟通更方便. 唔知食乜的话, 佢地都会好耐心讲解, 亦可以叫佢帮你拣葡国酒.至于点解楼下食评咁劳气,我都想了解下啰, 我经常介绍本餐厅给在澳门工作的外国朋友 (即系唔系游客老衬) , 个个都同我讲返话餐厅好食好舒服,有人甚至同我一样做左常客. >>讲食物楼下论马介休球那段, 太精采了. 是否食到面包就要
看到楼下太多白痴食评忍唔住开个account为餐厅平反.

本人是内港餐厅常客, 由做游客食到而家在澳门工作.

>>讲价钱食物

>>讲服务

>>讲食物
楼下论马介休球那段, 太精采了. 是否食到面包就要投诉不过是面粉加水?
我自己来吃的话, 必叫八爪鱼沙律, 海鲜包汤同白酒煮砚, 新鲜好味. 不过食开味精既人可能嫌淡.

>>讲环境
大陆客较少揾到黎呢到,比较静. 这里很cozy,装修系旧世纪殖民地特色,要金璧辉煌的去新葡京吧.

题外话, 为免有人以为我收左钱, 我顺道推介行过几步路既船屋餐厅同海湾餐厅, 船屋平少少,环境气氛差唔多,但无我最爱既海鲜包汤. 海湾贵D, 食物选择多D, 问心我觉得最好食系佢, 不过我太喜欢内港的装潢,所以很少过档.

2012-02-17