2019-10-06 762 浏览
因为本周过去澳门只系三日,老公话唔想我咁辛苦煮饭,我只系煲咗汤。所以其中一晚就去咗呢间蕉叶屋 😁😁老公话平时同同事 ,有时都会约喺呢度食饭, 贪佢倾偈好,算安静, 又近佢哋住嘅氹仔城区。 虽然都喺 官也街附近但系价格相宜💰💰 分量都唔错今晚我哋点咗个基本嘅二人套餐,包一份无骨海南鸡跟两碗油饭 海南鸡好嫩滑 但系又唔会有好多血 所以我觉得几好泰式凤爪 个汁几好味㗎 我连啲牛油生菜都点下啲汁,食埋添。老公又唔系好钟意食 基本上我食咗七成🤣🤣🤣 酥油饼 仲有咖哩牛腩 咖哩牛腩份量好细,但个餐有其他嘢,都够,𠮶汁好好味,点酥油饼,老公超喜欢同埋两个汤㖭 ,本人首先唔太食得辣所以当时拣冬阴功汤其实系有犹疑嘅 不过我就唔钟意饮肉骨茶。热豆腐汤呢,就一定要两位起所以冇办法啰拣咗 冬阴功汤, 但系好惊喜呀, 我唔知道个味道算唔算正宗喇,但系几好饮嘅亦都唔算辣啦,仲有一只大大哋虾🦐添所以都几开心其实仲有个甜品㗎唔记得影心型嘅大菜糕啰超甜呀总算嚟讲呢间嘢都有80分㗎 不过 味道有啲偏喊同一定有味精啰。返到屋企饮咗好多水呀
今晚我哋点咗个基本嘅二人套餐,
包一份无骨海南鸡跟两碗油饭
海南鸡好嫩滑 但系又唔会有好多血 所以我觉得几好
泰式凤爪
个汁几好味㗎 我连啲牛油生菜都点下啲汁,食埋添。
老公又唔系好钟意食 基本上我食咗七成🤣🤣🤣
酥油饼 仲有咖哩牛腩