2012-01-16
本身去想食另一间的,但系哥日落两,结过无过氹仔.系到见到有好多人评LE间几好,所以黎试下,佢差唔多8点半9点先到,所以都唔洗等就有位.装修几有格调,都坐得几舒服,唔有的系地下好滑,去厕所哥阵系好似滑紧雪噤行.食哥方面,头盘叫左 1.Home Made Cheese 好淡,真系好淡,淡到食唔到有味,不过见佢$35 ,试下噤, 而且平时比较小食Home Made Cheese, 先谂住试下,不过可能自己平时食开浓味的芝士,所以觉得无咩特别. 可以唔试. 2. Seafood Salad 佢D菜好少, 其实可以多D菜,相比之下配料好多,佢用好多gralic 同埋甜椒黎腌D海鲜,食落口好外国FEEL, 值得一试! 3.葡国鸡 入面有薯仔,洋葱,榄同埋鸡蛋,个汁好味,点面包一流, 但系D鸡就觉得唔够味,点左汁都系唔够味,但系个汁就好味GE!4.吉碌 细个哥阵同朋友一齐整过, 见到LE间有,食返好怀念, 朋友问我LE样系咩黎,我答佢系葡国传统食品. 佢整得几好, 入面好香薯仔味又好香猪肉味,朋友话食到有小小马介休味,我都唔系好觉,哈哈.5.焗鸭饭 成餐最满意LE样,个
系到见到有好多人评LE间几好,所以黎试下,
佢差唔多8点半9点先到,所以都唔洗等就有位.
食哥方面,
头盘叫左
3.葡国鸡
5.焗鸭饭 成餐最满意LE样,个鸭饭表面平平无奇,但内藏玄机! 表面的饭焗得好香口,入面原来有一半都系鸭肉,哗!
鸭胸我就无试到,不过个葡国肠就夹得几好, LE个饭我起码食左一半!! (正)
6.1/2L Sangria 葡式特饮,其实佢沟得几浓,饮几啖我就开始面红, 唯一唔好系太甜,朋友话一般女仔都会啱饮,噤我唔系一般女仔啰~~
同埋几足料,可以试试!
7. 白烚棷菜
其实自己都可以整到,D菜TOO OVER 太淋, 最得人惊系佢哥两樽Olive Oil 同醋樽出面系哂油,我食过噤多间都未试过噤,
其实两个人食到7样嘢,食得哂我同朋友都饱到傻左, 埋单MOP650.......
每样嘢平均唔洗一百,但系就唔算好抵食........
题外话/补充资料:
食佢个情调我就觉得OKAY GE, 同埋服务几好.