2017-01-31
2016圣诞节澳门之旅一行人初到澳门,在酒店登记完已经晚餐时间,因为唔肯定到埗时间,无订定饭店,我上网揾咗呢间,即刻打电话比佢订,好在仲有位,坐的士好快到,座落一个细小商场一楼,身在商场偏僻位,普通小厨格局,地方几大,十人一张大圆枱,老板好热情,我们七嘴八舌攞汽水都无问题!落单后食物好快到!椒盐白饭鱼($188)好香口惹味,不过白饭鱼唔够肥,所以炸完有啲干,点喼汁好味!驰名海奄仔粥($500/窝)粥底几绵,蟹羔溶晒落粥,有点点橙色蟹羔好香,蟹仔虽然肉唔多,不过味道都几鲜!竹升云吞虾子捞面($98)人气食品,面弹牙系碱水味,虾子无腥味,落得好多!好味!跟面嘅汤够鲜甜!上汤豆苗($88)汤鲜甜唔味精,豆苗爽嫩,索晒汤,好味!生炒排骨($65)酸酸甜甜!排骨炸得香脆,唔会太肥(好怕成旧肥膏)蔬菜爽脆!肉片炒河($48)色水唔够!河粉滑!肉片正常,加上爽口洋葱同芽菜,味道就几好嘅!汽水($13)有支装汽水呀(特别有feel)老火汤(送嘅)好足料,饮得出无味精!好清甜蚝饼($98)蛋香重,蚝仔唔肥几鲜!好味食物唔错,老板好热情介绍食物,对我哋特别揾到佢餐厅食饭好开心!不断吹水又送汤!其他女店员都
一行人初到澳门,在酒店登记完已经晚餐时间,因为唔肯定到埗时间,无订定饭店,我上网揾咗呢间,即刻打电话比佢订,好在仲有位,坐的士好快到,座落一个细小商场一楼, 身在商场偏僻位,普通小厨格局,地方几大,十人一张大圆枱,老板好热情,我们七嘴八舌攞汽水都无问题!落单后食物好快到! 椒盐白饭鱼($188)好香口惹味,不过白饭鱼唔够肥,所以炸完有啲干,点喼汁好味! 驰名海奄仔粥($500/窝)粥底几绵,蟹羔溶晒落粥,有点点橙色蟹羔好香,蟹仔虽然肉唔多,不过味道都几鲜! 竹升云吞虾子捞面($98)人气食品,面弹牙系碱水味,虾子无腥味,落得好多!好味!跟面嘅汤够鲜甜! 上汤豆苗($88)汤鲜甜唔味精,豆苗爽嫩,索晒汤,好味! 生炒排骨($65)酸酸甜甜!排骨炸得香脆,唔会太肥(好怕成旧肥膏)蔬菜爽脆! 肉片炒河($48)色水唔够!河粉滑!肉片正常,加上爽口洋葱同芽菜,味道就几好嘅! 汽水($13)有支装汽水呀(特别有feel) 老火汤(送嘅)好足料,饮得出无味精!好清甜 蚝饼($98)蛋香重,蚝仔唔肥几鲜!好味
食物唔错,老板好热情介绍食物,对我哋特别揾到佢餐厅食饭好开心!不断吹水又送汤!其他女店员都有笑容,好快回应!成餐饭好尽兴!