蛇王一次去澳门 啱啱嚟到中午食饭时间 谂住走入星际玩两手 点知落鬼大雨 不如都系食饭先 上openrice见到介绍呢间餐厅 咁就一于嚟试下啦 见佢个门面都几靓 唔知里面点解呢一上楼梯见到个小小喷水池 又见到两都好古典嘅柱 感觉都相当唔错知道应该系高级餐厅 但系又开始担心会唔会好贵一路行上楼梯入到店内 啲装修非常之欧洲高级餐厅嘅感觉 系咪好有气氛好靓好似欧洲嘅厨房呢跟住落嚟就开始担心食物嘅质素 因为见到佢哋个餐牌有啲求其嘅感觉都系唔好谂咁多叫咗嘢食先叫咗最传统嘅烧乳猪炒饭 啲烧乳猪皮脆肉嫩非常之正 啲饭又有啲鸡肝配衬好香好味 208蚊虽然好似有啲贵但系我觉得物超所值 份量足够三四日瞓所以唔好两个人之后叫咁多另外仲叫咗个买介休炒杂菜 估唔到佢哋啲杂菜竟然唔系啲一粒粒嘅现成嘢系真系去街市买菠菜返嚟切 净系呢点都够诚意啦 里面仲有好多快一旧旧嘅马介休球 姑勿论佢嘅缺点系乜嘢 只要畀到真嘅卖介休球我已经觉得系食紧蕃 葡萄牙 菜突然间想饮杯咖啡就咁叫杯手磨咖啡饮下先 估唔到佢嚟到除咗好饮之外仲用一个咁靓嘅咖啡杯呢间餐厅服务非常之好啲嘢又好食 虽然喺正星际酒店附近可能都系招呼大陆客为主 不过竟然保

一路行上楼梯入到店内 啲装修非常之欧洲高级餐厅嘅感觉

系咪好有气氛好靓好似欧洲嘅厨房呢

都系唔好谂咁多叫咗嘢食先

老友必嗌炒杂菜

突然间想饮杯咖啡就咁叫杯手磨咖啡饮下先 估唔到佢嚟到除咗好饮之外仲用一个咁靓嘅咖啡杯呢间餐厅服务非常之好啲嘢又好食 虽然喺正星际酒店附近可能都系招呼大陆客为主 不过竟然保持咁高水准 难能可贵

佢哋啲服务员服务得非常之周到 但系有一个好奇怪嘅问题以咁样比较高级嘅一间西餐厅同你倾计嘅时候不停叫你老细老细好似有啲奇怪 可能近得大陆多用番佢哋啲风土人情
2019-06-29
老友必嗌炒杂菜