2015-10-01
来澳门前, 一早睇定有咩好食又睇过FACEBOOK, IG 当然不少得OPENRICE啦~女仔通常都会被靓野吸引住, 起佢地IG PAGE见到D蛋糕超靓cap埋佢地既地图起电话度, 佢系起大三巴附近的幸好....有朋友带路下, 终于黎到啦, 十万个开心简单黑白色的店舖装潢, 令我急不及待要走入去除左蛋糕外, 仲有其他东东的, 面包, 杏仁脆片, 马卡龙, 曲奇等等马卡龙色彩都好靓, 仲有d限量特别版, 曾经出过益力多, 榴梿, 西瓜, 仲有六一儿童节既熊大可惜当日我去时....没有太特别的我的眼光主要是尊注件装蛋糕上有minions, 猪仔, 红莓芝士饼, 抹茶千层饼....个个都好吸引, 不过身边人不太吃甜品, 所以只好拣一件冻饼因为想试更多, 另外买了件不用雪的法式蛋挞, yeah就连外卖的都包装得很精美冻饼是用纸盒包著的, 这个是装法式蛋挞的只是买了2件, 店员都给我一个纸袋装著冻饼每件同价, 都是MOP $38, 很抵了吧~我最后选了抹茶千层饼, 因为起香港的LADY M都很贵, 但又想试虽然可能是不能比下去, 但在没有比较下, Cacao的都不错面头还有一小粒马卡龙, 像是开
cap埋佢地既地图起电话度, 佢系起大三巴附近的
幸好....有朋友带路下, 终于黎到啦, 十万个开心
简单黑白色的店舖装潢, 令我急不及待要走入去 除左蛋糕外, 仲有其他东东的, 面包, 杏仁脆片, 马卡龙, 曲奇等等 马卡龙色彩都好靓, 仲有d限量特别版, 曾经出过益力多, 榴梿, 西瓜,
仲有六一儿童节既熊大
可惜当日我去时....没有太特别的 我的眼光主要是尊注件装蛋糕上
个个都好吸引, 不过身边人不太吃甜品, 所以只好拣一件冻饼
因为想试更多, 另外买了件不用雪的法式蛋挞, yeah 就连外卖的都包装得很精美
冻饼是用纸盒包著的, 这个是装法式蛋挞的
只是买了2件, 店员都给我一个纸袋装著 冻饼每件同价, 都是MOP $38, 很抵了吧~
面头还有一小粒马卡龙, 像是开心果的味道
不过由于放了左酒店雪柜一整日, 马卡龙的皮都雪淋了,
平日不是马卡龙粉丝, 因为怕太甜, 但这个味道一定是经调效过, 适合番而家不好太甜的朋友仔
千层饼都不会太甜, 中间的cream, 最底层就有绿色的像吉士, 可惜抹茶味不太出
但只系呢个卖相, 我觉得已很满足了!
都系不太甜, 呢件MOP$20都可以
题外话/补充资料: