2019-07-11 1279 浏览
波尔图食过无数次,亦都带过好多朋友黎食,因为佢系我食过嘅葡菜餐厅之中,CP值最高嘅一间,佢未必系最好食,但我觉得佢最抵食!🤗今次黎到本店无晒位要等,所以去左新店食。平时我地多数会叫白酒煮蚬呀面包鸡呀葡色乳猪饭呀咁....不过今日我地转一转,试下佢啲扒餐,我地叫左一个西冷牛扒套餐,肉眼扒套餐,黑毛猪扒同白酒煮蚬。😋西冷牛扒餐($98)我地叫左5成熟,个西冷好有肉味好林好容易切,绝对系块牛扒质素同厨师技巧嘅结合得黎,而吾系'拿'到佢林晒,仲要side吾细架,有埋汤饮品甜品,真心抵食!😍肉眼扒餐($138)亦系叫左5成熟,块扒都林但薄左啲,质素无西冷咁高,食落有啲似自己屋企煎果种咁,价钱仲要贵啲,绝对系西冷扒赢佢两条街。黑毛猪扒($138),单点并非套餐。黑毛猪叫左8成熟,块扒好厚实,肉质好嫩好juicy,剪得刚刚好👍再加左个白酒煮蚬,个汁好有酒味好香,我地饮晒啲汁,蚬嘅份量亦吾少,只只都算肥美又无沙,好好食!

西冷牛扒餐($98)

肉眼扒餐($138)

黑毛猪扒($138),单点并非套餐。

2019-07-07
  • 面包焗葡国鸡