2021-01-13 521 浏览
入伦敦人食中餐,唔一定得太二海底捞,仲有呢间「翡翠拉面小笼包」中餐厅,灯亮明亮,环境又舒服,而且有透明玻璃睇到厨房整拉面和小笼包过程,即叫即整架,现时有一个两人优惠套餐选择,有齐前菜、主食、小菜以及甜品。.🦀 蟹粉小笼包 ($78/4只)😋 美食优惠套餐 两位用 ($280*)花雕醉鸡八式小笼包京葱爆牛肉豆瓣菠菜招牌担担面高力豆沙.优惠套餐共有六个菜(餐牌见图九),固定款有花雕醉鸡、八式小笼包和豆瓣菠菜三款,而以下三款要各自选一款:京葱爆牛肉/回锅肉配薄饼、招牌担担面/鸡火炒饭以及高力豆沙/姜茶汤圆。.「 八式小笼包 」最特别当然莫八式小笼包莫属,一份满足三个愿望,影得估得又食得😂来到都必点一份。每一个不同颜色,不同味道,我突登唔望餐牌介绍食时估下咩味。小笼包既皮谈不上薄,但咬落去肉汁适当,感觉不错。普通几款(如原味、鲜虾、鲜肉)最易食得出,其次是麻辣牛肉、口水鸡和芝士味都不难估,麻辣相对是小辣,口水鸡就偏重花椒味,最特别应该要数黑松露和鹅肝味,食落感觉似曾相识,但又讲唔出😅。起初以为中间个粒系一旧面团,点知包住奶黄馅,外皮烟韧,几惊喜会有甜味😆。八味各有特色,各有创意啦!.「 花雕醉

🦀 蟹粉小笼包 ($78/4只)

😋 美食优惠套餐 两位用 ($280*)
花雕醉鸡
八式小笼包
京葱爆牛肉
豆瓣菠菜
招牌担担面
高力豆沙
「 八式小笼包 」

「 花雕醉鸡 」肉质唔嫩又唔算老,不过花雕酒味重。

「京葱爆牛肉」爆炒得够香,牛肉份量亦多。

「豆瓣菠菜」味较淡,感觉似屋企煮咁健康。

「招牌担担面」担担面望落劲辣,实情只有小辣程度。面条软硬程度适中,会带点咬劲,混有香浓麻酱味,果然叫得招牌有番咁上下👍。

整体不算惊喜,胜在菜式味道不错,以酒店内二人套餐价钱来讲,性价比算高,人均不到150蚊,已经相当饱。过来食下影相打卡都值得一试,我唔系有心等齐晒先影😂,主要系佢上菜速度够快。
_
⭐️ 套餐已包加一服务费*