2019-11-15
这间食店应该在这里经营多年。我还是第一次到来光顾。因为我一直都只系光顾西餐类别。这里很近码头,但没有任何海景、特别装修,所以我一直都忽视咗,但最近睇网上,发觉原来这里的食物很高质,所以今次就来试吓先。这里食物种类中西式都有啲,睇你肚饿程度和富贵程度:今次试左呢几款:食评:鱼翅汤饭其实可以选择面都可以,价钱一样,各有喜好。但今次我们选择饭,原因有三1)因为唔系经常可以鱼翅捞饭2)今天比较热3)真系肚饿老实讲个汤好好饮。味精唔多。真系唔点饮品都唔觉得口渴。点汤饭真系好正确。但其实佢哋用料唔算好好。只系鱼翅头、鱼翅尾,理论上系可以接受,但在澳门呢个价钱其实某些连锁鱼翅餐厅都做得比佢好。但汤方便这里就一定无得顶。所以就睇食客本身要求什么了。这个汤饭都系可以选择面食的。我选择的原因都系因为肚饿和热。这个价钱当然比鱼翅汤饭平。平实很多。份量都多好多。饭的份量都应该多三分一很饱肚。佢唔系崩沙腩,只系普通牛腩,但都好好食。下次可以试一试咖哩,价钱都系一样。汤底应该和鱼翅汤一样。都系好清无咩味精。这个真系好惊喜。$75这个价钱只系卖相都已经好值得。讲返味道:鲍鱼好入味,份量够多,二人食刚刚好。冬菇大大只
今次试左呢几款:
鱼翅汤饭
但今次我们选择饭,原因有三
1)因为唔系经常可以鱼翅捞饭
2)今天比较热
3)真系肚饿
清汤牛腩饭
蚝皇鲍鱼扒冬菇菜
这个真系好惊喜。$75这个价钱只系卖相都已经好值得。讲返味道:鲍鱼好入味,份量够多,二人食刚刚好。冬菇大大只,又易入口。加上有些鲍鱼汁真讨好。那些生菜就无咩味道好清。那些豉油都唔系太重味。整体来讲都值得一试。这里平日来比较舒服。二点后其实都算坐得舒服。
最后总结:这里无需收加一。港币和人民币都可以。当然如果可以包饮品或加钱有饮品就更好啦。