两个月前,我到澳门想试下咖喱,就去了咖喱文,这是我第一次在澳门就试食咖喱,我们一同共五人同行,我们order了五碗小辣的咖喱牛腩,我自问好吃得辣,通常去食咖喱我都一定叫大辣,不过同行有妈妈,欣所以便迁就她叫小辣,四碗足足等了半过钟都未到,我便向仕应快些,她们不但态度差,而且好似唔休做咁,成廿几元碗生,贵又贵过人,大约40分钟后,终于有一碗到,首先我的呀姨第一个吃,她说哗…辣到唔食得,D 牛腩重硬到吃唔倒,我起初以为呀姨吃唔倒辣,之后到我的到,我吃了一只口后发觉跟本唔系人食的,亦怀疑该店仕应玩野,无理由小辣都会辣得咁利害,而且牛腩亦大力用牙都唔开,跟本就一件牛腩都食唔倒,为免再浪费时间去换另一碗,便叫仕应拿一点清汤淋上上,结果又话要收钱,每碗两元,哗…兴到爆!辣到都食唔倒,无办法啦,结果加钱叫了碗汤,汤来到,好似在酒楼饮茶食点心的细碗一样,另外我先生同我朋友成碗都无食到,饿住个肚走,(这间不知所谓咖喱文)以后都唔会再去,直头毁坏澳门的声誉,重吓到我的家人话以后都唔食澳门D 咖喱。以上是我一个真人真事的经历,希望各位网友唔好仲蕉。4-3-2008
两个月前,我到澳门想试下咖喱,就去了咖喱文,
这是我第一次在澳门就试食咖喱,

(这间不知所谓咖喱文)

以上是我一个真人真事的经历,希望各位网友唔好仲蕉。
4-3-2008