2009-01-01
一心系黎食呢个, 218有金沙咭仲要唔使加一, 所以一早订左位. 准时五点半到, 排左十分钟系门口俾左钱, 就可以入去食餐劲啦. 去到海鲜既counter, 无生蚝, 不过就有啡蟹, 海螺, 青口同埋长脚蟹. 啡蟹味道都几鲜, 都几好味, 不过可能系雪得劲得济, 冻到d牙有d痺. 海螺好大只, 味道好淡, 仲系一味得个爽口. 青口反而系最有惊喜, 又鲜甜又嫩滑, 真系好好味. 长脚蟹都几好味, 海水味唔太劲, 蟹肉味好鲜, 我食左成十条, 哈哈, 好好味. 之后食左几片吞拿鱼同三文鱼鱼生. 寿司要左加州卷同鳗鱼卷, 呢两个卷物反而几得, 自助餐既野, 有时真系几估唔到. 沙律菜好新鲜, 要左一大碟, 加左少少烟三文鱼, 好正. 今晚既中汤系霸王花煲鸡, 西汤系甘笋海鲜汤, 两种都有试, 都系西汤好味d. 霸王花煲鸡个味好淡, 唔睇个牌肯定讲唔出系乜汤. 甘笋海鲜汤至少食到少少虾肉.因为太饱所以无食过热盘, 一skip就去到甜品啦. 蓝莓芝士饼几好味, 栗子蛋糕好甜, 甜得有d怪, 仲要系栗子超少蛋糕太多, 一句讲晒唔好食. 绿茶慕丝唔太甜, 呢个几清新. 什莓蛋糕好好味, 酸咪咪, 又
沙律菜好新鲜, 要左一大碟, 加左少少烟三文鱼, 好正.
因为太饱所以无食过热盘, 一skip就去到甜品啦. 蓝莓芝士饼几好味, 栗子蛋糕好甜, 甜得有d怪, 仲要系栗子超少蛋糕太多, 一句讲晒唔好食. 绿茶慕丝唔太甜, 呢个几清新. 什莓蛋糕好好味, 酸咪咪, 又香又滑, 呢个very nice.
218真系劲抵食呀!