2008-08-12 73 浏览
成日喺报章杂志睇到话呢到嘅buffet好抵食,所以落船,大家杀到去金沙book位,由于食buffet地方位于赌场内,所以十八以下小朋友就无缘去试。首先系价钱,$218加一,真系唔贵,以呢个价钱于HK食,只可以食个tea or lunch buffet,何况呢到系劲多野食呢有冷盘、热莗、鱼生、甜品、饮品(橙汁、酸梅汤、苹果汁)任饮。虽然生冷食物唔系我杯茶,但眼见同事不停食蟹脚、生蚝、冻虾等就知道应该不错,但我就只试左少少蟹脚,我试嘅就颇咸,但同事果啲就有咸有唔咸,唔知点解? 可以用盐水浸洗过。我试嘅主要系热嘢,虽然唔系咩名贵菜,但整体做得不错,而且开房式kitchen,大家可见到师傅不断即整食物补给。甜品方面大家最爱就系疏乎理,因为系即整睇住佢出炉,所以不少人排队等,依家细细杯,所以一食再食。服务方面,侍应都好nice,碟都清得好快,比起HK酒店啲侍应真系胜一筹,抵赞!

肥美生蚝
劲正疏乎理
我最爱嘅鱼
甜品
$245 (其他)
肥美生蚝
劲正疏乎理