2023-05-10 2794 浏览
无嚟 #澳门 几年, #氹仔 同 #Vegas 又拉近咗一大段距讲离,周围都起咗好多新酒店,打卡嘅热点起码要两日先行得晒‼️不过旧城区𠮶边就似乎冇乜转变,#大三巴 依然人山人海,#的士 依然截接唔到😅嚟到 #澳门,当然要揾好嘢食🤤 呢日经朋友介绍,我哋去咗 Hotel Royal Macau 澳门皇都酒店 楼上嘅 Fado 花道葡萄牙餐厅,试吓佢哋嘅 fado set lunch。酒店位置就喺 #外港码头 同 #葡京 嘅中间,喺码头搭的士过嚟大概10分钟就到门口。餐厅嘅装修带有葡式嘅味道,环境都几优雅。我哋拣咗个3-course set lunch,#头盘 我无要 #小食,点咗个 #椰菜花忌廉汤配鲜虾, #侍应 将热辣辣嘅 #忌廉汤 送到我哋面前,再由玻璃壶倒落汤碗内,单系卖相已经非常吸晴😆 而 #主菜 我就点咗 #烤鸭腿配蘑菇,鸭肉好淋滑,完全唔会有膻味,配埋啲酱汁味道都唔错🤤 而 #甜品 方面,我就拣咗 #朱古力慕丝配榛子雪糕 😉 #榛子雪糕 味道好出好特别,加埋啲 #朱古力慕丝 一齐入口,口感大满足😉呢度嘅食物同服务唔错之余,而最令我喜出望外嘅系每人消费$200都唔使,属胜价比高系

呢度嘅食物同服务唔错之余,而最令我喜出望外嘅系每人消费$200都唔使,属胜价比高系列😉 大家有机会去澳门,不妨预先定位去试吓😎

📍 花道葡萄牙餐厅 (东望洋)得胜马路2-4号皇都酒店M楼
2023-03-10