2011-08-18
夜晚同朋友路经见门口写住自家制作竹升面,未食过就入去试下点左姜葱灼鱼皮(MOP $15)、招牌虾子捞面(MOP $22)、云吞面(MOP $18)、江南猪手(MOP $28)、大支装玻璃樽可乐(MOP $8),墙上写住捞面加汤竟然要 MOP$1 碗个女侍应好似失忆咁,呢头我点完又唔写底,覆我时又覆错,两分钟后同朋友转去坐卡位,个女侍应又走黎落单问我食乜,D面到左又唔记得俾猪手我姜葱灼鱼皮~~好细碟,无香港个D咁爽口招牌虾子捞面~~超迷你,用只香港荼餐厅装热饮碟仔上枱,虾子好少,豉油又少但劲多油好淡,面都叫做爽口云吞面~~好细碗,云吞好细粒,汤好淡,唯一得D面几爽口江南猪手~~好细碟,成碟得六小旧,肉又唔厚又淡,砌埋得半只猪手埋单 MOP$91 仲要食唔饱,呢间面档又贵又唔抵所以无下次
姜葱灼鱼皮~~好细碟,无香港个D咁爽口
云吞面~~好细碗,云吞好细粒,汤好淡,唯一得D面几爽口