今次我哋嚟到澳门妈阁庙🧧附近嘅一间高质炸鸡餐厅🐥。舖头新装修,位置就喺赢到粥卜卜蚬♨️、海湾餐厅🌊附近,可以由轻轨妈阁站🚇去到。呢度仲有特色自家制七款炸鸡调味酱同调味粉😋。舖头结合咗炸鸡、啤酒、飞镖元素😆。.🐔轰炸鸡腿扒($35)外层超级酥脆💥,不过里面仍然系超嫩、超多汁💦,而且热辣辣够晒香口🔥。配埋舖头嘅罗望子酱🇹🇭,甜甜酸酸、带少少辣味🌶️嘅泰式风味调味好夹。.🐥鸡全翼($18)、鸡中翼($35/5只)鸡全翼嘅形状超级靓😍,而且食落厚肉,同样系好有肉汁💦,而且肉质嫩滑🫦,真系好满足。配埋辣粉够晒刺激🌶️,食得辣嘅朋友可以挑战!鸡中翼同样都好厚肉🤤,配埋海苔芥末粉够惹味🍙,海苔味再浓啲会更加正。.🍗就咁生炸鸡髀($35)炸出嚟嘅颜色光泽好靓😆,外皮够酥脆,食落香口💥,里面同样炸得啱啱好,肉质唔会干身🤩。好啱攞住大啖大啖咁食,好有feel✌🏻。.🎏凉拌鱼皮($38)除咗唔同款嘅炸鸡啱晒配啤酒🍺,呢度仲有四川凉拌小食🌶️。鱼皮嘅口感好出色,食落有胶质、好弹牙爽口🐟,配埋惹味辣油、香料调味,配酒好爽🙌🏻。仲可以拣其他凉拌菜式🤤,因应小食嘅食材,酸度、辣度都有啲唔同,不过全部都够晒入味😝。.🍔H20
🐔轰炸鸡腿扒($35)
🐥鸡全翼($18)、鸡中翼($35/5只)
🍗就咁生炸鸡髀($35)
🎏凉拌鱼皮($38)
🍔H20轰炸鸡汉堡($48)
以轰炸机命名嘅汉堡,真系够晒爆脆🛩️!新鲜热辣,又多汁又脆嘅炸鸡扒💦,好夹配埋清爽嘅蔬菜。呢个汉堡够晒满足。
2024-05-27