2015-07-30 1708 浏览
之前见到facebook有hello kitty特色手信, 过到澳门当然要一试啦...位置较入但唔难揾, 不过舖头比想像中细..冇买到肉干同曲奇, 只系浅尝macaron, 葡挞及买左原味杏仁饼做手信..逐样讲下先:macaron我拣左榛子同earl grey, 除左因为味道特别d外亦因为呢两款图案较有澳门特色 两者味道都唔错, 但只系来自中间夹心层cream而非macaron本身, 而我一向对macaron要求较高, (尤其佢卖得仲贵过名牌Laduree ge时候), 觉得macaron本身应要有只味渗透先至叫好~ 再加上macaron质地干硬, 冇一般macaron果种外脆内软, 其实真系有d失望 葡挞就几美味ge, 甜度适中, 质感同普通ge葡挞差唔多, 叫不过不失啦~~ 不过如果大少少会仲好, 而家得macaron ge size唔多够喉.. 同埋试唔到北海道牛奶ge香滑感啊!返到香港后就同屋企人share盒杏仁饼...原味最能见真章 味道系唔够老店香但都算唔错, 不过质地太硬啦, 实到要大力咬开 似炒米饼多过似杏仁饼啰!!朝圣ge话一次就够, 影完靓相见完个唛头新鲜感顿失..

返到香港后就同屋企人share盒杏仁饼...原味最能见真章
 似炒米饼多过似杏仁饼啰!!

朝圣ge话一次就够, 影完靓相见完个唛头新鲜感顿失...但未去过ge都不妨一试, 诚意搭够

外卖自取