2023-09-22 516 浏览
之所以嚟呢个餐厅嘅原因,系因为见到有个YouTuber介绍澳门美食,话依间甜品唔错,于是我来澳门都要揾时间过嚟试一试。首先餐厅入边嘅座位唔多,预咗唔会坐得好舒服。大概楼面有两位职员,人手都算足够。我哋order咗两款pancake,香蕉朱古力梳乎厘松饼及色彩缤纷水果日式松饼,制作时间大概要等20至25分钟。我认为个pancake嘅味道一般,口感正常,都松软亦有蛋香味,就系冇乜惊喜,可能俾个YouTuber讲到好好食,搞到自己好期待,所以食落就觉得有啲失望。我哋两个人叫咗两款pancake,份量太多,如果之后有其他食客去食,建议食一款就够,宁愿食其他热食。值得一赞系个厕所好干净,又够大,但缺点系地理位置唔容易揾到,都要花时间去,但又唔系好值得一定要嚟,有时间就想食吓甜品都可以一试。价钱印象中唔太贵,但忘记咗确实价钱,两份pancake唔过$200