每1-2个月我都会去澳门一次, 每次陪唔同朋友周围行下食下野, 我d朋友出奇地个个话要食翅, 咁比较出名又似样d当然黎添发~我由第一次去食最平开始, 下一次就食跳高一个价钱, 但发觉味道又系咁, d翅多少同大细系睇彩数, 同枱叫相同价钱的有时仲细同小翅过我。同埋味精真系好劲, 我每次食完都要饮一整支绿茶解喝。仲有最唔钟意就系, 有一次我同同事入去, 都等左好一阵, 同事话试下$45先, 我好细声话唔想食, 因为都食过几次, 个老细(我估佢系咋)可能听到, 好大声咁指住menu话每位计, 跟住行埋黎几次问我食乜, 迫住我都叫左个$45, 佢咁做好乞人憎lor~食到尾声, 有一大班人(6个左右), 都系廿几三十左右, 佢地系食饱饭过黎0既, 佢地见到冇乜选择, 有d话唔食喇, 老细听到又系指住menu话"我地每位计架", 有个男仔就话咁大煲都唔比share, 食饱饭㖞~ 老细又再讲多次"我地每位计架, 呢度写左" 佢地好无奈地商议一系走, 一系全部人都叫$18算数, 个个好无隐咁食完个$18走人, 话以后都唔黎3月尾黎都仲系旧价钱, 4月25日那天再去食已加晒价, $18, $30, $4

3月尾黎都仲系旧价钱, 4月25日那天再去食已加晒价, $18, $30, $45, $70, $75 已变成$20, $35, $50, $75, $80。亦因为咁, 我更加唔想比钱佢赚, 但又费事叫个fd自己入去食, 于是我叫左个细猪脚姜,$18. 都ok, 有一只蛋, 大碗$28只系二只蛋同多少少猪脚。不过今次老细招呼好左好多, 唔知关唔关初加价呢~
上 - $45 左 - $18 右 - $30