2019-03-11 1277 浏览
每年一次去澳门都要揾野食,今次男朋友带左我黎呢间好出阱食蟹黄捞面既餐厅!呢到唔算话系旅游热点区, 不过由大三巴去都好方便!沿住十月初五日街行, 尽头就系架啦!不过我地正正食午饭时间去, 去到已经有4,5个人等紧位要食好野紧系要等下啦!好彩我地都好快有位!环境方面, 真系估唔到细细间舖位可以容纳30人左右如果大家去食野就最好系买手信前去啦而大家都好乖咁食完就埋单走人!做足功课就叫野食啦! 除左蟹黄捞面 @ MOP$46, 当然再叫埋花雕鸡捞面 @ MOP$41男朋友话细个黎食既蟹黄无咁少, 有D失望, 另外都估到佢食呢个会唔饱, 所以想叫个墨鱼饼...好可惜墨鱼饼卖哂 , 就转左个鲜虾饼 @ MOP$60!鲜虾饼好足料, 两个人食都已经好够! 不过就可能有少少油腻.另外我叫既花雕鸡捞面无令我失望, 真系好香花雕味, 面条都好有口感!只系肉会比较少, 要慢慢逐旧去品尝.用餐时候, 隔离有位澳门人有朋友黎食, 叫左水蟹粥同咖哩牛腩, 份量相当多!水蟹粥好足料好大碗! 咖哩味都好香, 不过就听到好辣 钟意食咖哩既其实都可以黎试一试架!
每年一次去澳门都要揾野食,
今次男朋友带左我黎呢间好出阱食蟹黄捞面既餐厅!
呢到唔算话系旅游热点区, 不过由大三巴去都好方便!
沿住十月初五日街行, 尽头就系架啦!
不过我地正正食午饭时间去, 去到已经有4,5个人等紧位
要食好野紧系要等下啦!
好彩我地都好快有位!

环境方面, 真系估唔到细细间舖位可以容纳30人左右
如果大家去食野就最好系买手信前去啦
而大家都好乖咁食完就埋单走人!

蟹黄捞面

男朋友话细个黎食既蟹黄无咁少, 有D失望,
另外都估到佢食呢个会唔饱, 所以想叫个墨鱼饼...
好可惜墨鱼饼卖哂
, 就转左个鲜虾饼 @ MOP$60!
香煎鲜虾饼

花雕鸡捞面
只系肉会比较少, 要慢慢逐旧去品尝.

水蟹粥好足料好大碗! 咖哩味都好香, 不过就听到好辣

钟意食咖哩既其实都可以黎试一试架!
2019-02-24
花雕鸡捞面