2023-12-30
喺澳门🇲🇴渔人码头⛵️附近,酒店区🛌,除咗有游客区嘅餐厅🤨,我哋仲揾到本地人钟意💕去嘅丰富之选😆。呢间舖头有齐钓虾🎣、打边炉♨️、同埋日本菜🇯🇵。我哋今次就嚟食一个劲丰盛嘅宵夜喇🌙。.🍢串烧超级推荐提灯串烧🍳,拎喺手上面好有灯笼嘅感觉😍,好得意。一啖食个口即刻有流心蛋黄💥嘅蛋香味爆满喺成个口腔👅,仲有鸡润嘅香浓风味🤤。白鳝串烧都烧得好香🔥。鸡翼串烧啦🐥外皮烧到超级靓💕。邪恶嘅五花肉串烧🐷,食入口有满满嘅油脂感😝,好满足。.✌🏻鸳鸯汤底有辣有唔辣🌶️,云南菌菇汤底🍄味道好浓郁,煮出嚟嘅火锅料♨️索晒菇香味,好正😋。重庆老火锅麻辣🥵就系经典嘅惹味之选,又辣🤩、又刺激,令到嘢食鲜味好多🌊。.🥓手撕毛肚大大片,只需要烚一烚🥢,就可以把握最佳熟度🥳,食到毛肚最正嘅口感。配埋麻辣汤底好夹🌶️,又麻又香,又有口感。.🚀火箭鱿鱼火箭鱿鱼嘅特色切法🔪,令到鱿鱼煮完出嚟好似火箭筒形状咁卷起🦑。鱿鱼嘅味道浓郁🤤,咬落口感爽口。.🐮雪花肥牛半圆形、围住炉边嘅肥牛碟🥩,真系望落好吸引!除咗澎湃💥,煮完出嚟嘅牛肉味亦都好香浓😝,既有汤底嘅鲜香味,亦有好吸引嘅口味💕。.☄️四宝丸咸蛋黄虾丸嘅流心🌋好吸引,沙沙嘅奶黄口感配埋外面
🍢串烧
✌🏻鸳鸯汤底
🥓手撕毛肚
🚀火箭鱿鱼
🐮雪花肥牛
☄️四宝丸
咸蛋黄虾丸嘅流心🌋好吸引,沙沙嘅奶黄口感配埋外面虾滑🦐好正。牛丸都做得好好🐮,又弹牙,咬落又有满满嘅肉汁💦,好犀利。仲有好特别嘅鳗鱼鱼蛋🌊,好食弹牙🫦。