2017-10-30 496 浏览
今日跟朋友仔揾食,黎左度小月食早餐其实今日亦都系我第一次食度小月,之前亦都去过台湾旅行,但一直都就唔到去到小月食嘢,今日终于有机会啦!黎到呢度,点能够唔试佢嘅招牌肉燥饭饭同埋担担面呢?见佢个价钱就唔算好贵,一碗加大嘅担担面都只系$28,不过咁,度小月嘅面同饭出名份量少,就算加大左,都只能系有四五‘著’就夹完,真系唔好旨意个碗加大面就够你饱肚,不过我哋来澳门旅行,东试啲西试d就冇所谓啦哈哈担担面-啲面条柔韧适中,肉碎加汤好香,讲真一个人可以食四五碗都得肉燥饭-呢一个都系加大嘅size,当然啦,都系偏少,唔算好油,但肥肉嘅份量比想像中多,唔系唔好食,不过唔系太合个人嘅口味卤豆腐-豆腐都好滑,同埋𠮶个卤水汁几好味,不过咁就要$20唔系好抵,旅游区冇办法啦哈哈蚵仔酥-炸到好松脆,连我呢个唔系好钟意食蚝嘅人都觉得几好味,同埋食得出啲蚝好新鲜总括嚟讲,呢餐都几满意
今日跟朋友仔揾食,黎左度小月食早餐

不过我哋来澳门旅行,东试啲西试d就冇所谓啦哈哈

总括嚟讲,呢餐都几满意