2018-12-15 1013 浏览
夜晚放工,唔想食普通粉面饭,系新马路行下行下,黎到胜利茶餐室门口~~~虽然话之前食过胜利茶餐室几次,但发觉原来自己都无咩试过他们既猪扒包同其他小食,既然如此,就择日不如撞日啦~~~当晚夜晚食客唔多,可以比我静静甘睇下食咩好,但因为太夜既关系,猪仔包已经卖晒,所以唯有改叫猪扒三明治加件西多士再配一杯奶茶~~~先讲首先上台既奶茶,系属于茶味较浓既口味,同奶撞起上黎饮落去质感偏滑~~~西多士炸完够松软同香,但唯一可惜既系面包里面无花生酱做馅料(无法~~自细喜好无得改变),如果唔系会更加分~~~上面两款个人认为系一间有番甘上下知名度既茶餐厅既应有水准,但真心想赞下他们既猪扒三明治~~由于系新鲜炸,加上面包有稍微焊过,所以一拿上手已经系热辣辣~~冬天食就对了~~猪扒虽然系炸过但唔油腻,仲要够大块有肉汁,之前有听过其他朋友讲过话餐厅既猪仔包偏干同硬,如果系甘,个人建议可以转为食猪扒三明治,面包会相对软身少少同无甘干~~~

热奶茶

猪扒三明治