2023-03-02
啲人话食猪扒包,一定要是胜利茶餐厅 今次澳门之旅特登为咗佢兜去澳门半岛𠮶边去试试佢😆同其他出名嘅食肆一样,一去到已经见到门口大排长龙😯以为要等好耐,点知又系等咗15分钟都唔够就已经可以入座,不过就要拼枱🤔菠萝油 $11排队𠮶阵系橱窗见到啲菠萝包劲吸引😯所以就嗌咗menu冇嘅菠萝油 (唔知有冇睇漏眼)之后上枱就知中伏😂个牛油同麦当劳早餐比个旧差唔多大 ,之后个菠萝包外层淋晒 😅不过$11 算系咁,个故事教训我哋唔好乱咁试嘢食🤣招牌猪扒包 $33招牌不愧系招牌 👍一上枱已经劲香 唔知系咪有菠萝油做对比,即刻觉得 个猪扒包做到色香味俱全🤣猪扒大大旧咁😗炸得香酥之余,猪扒可以保持到好juicy😍又唔会有太大油益味 冻唂咕 $21系香港茶餐厅未见依个term 难得嚟到又决定试试佢😂落order𠮶阵我问待应系咩黎 佢话系tiramisu 上面𠮶层嘢🥲我以为成杯嘢都系Mascarpone Cheese同可可粉嘅mixture 🙃开心咗咁耐原来佢系可可粉沟水😂不过都几特别 几解渴📍胜利茶餐厅地址:新马路营地大街94号推荐:💛💛💛💛💛因为个猪扒包大好味了所以比5个心😂
菠萝油 $11
招牌猪扒包 $33