2017-08-19 1233 浏览
悠长Summer,终于有时间同仔仔去玩乐一下。难得将仔仔的课外活动左调右调,腾出2日时间去澳门来个2日1夜玩水之旅。因为有亲友继续在澳门玩乐,所以我地可以一日在新濠影汇玩水,一日在澳门银河的天浪淘园玩水。玩完水,当然就系要Tea 一 Tea啦;依点真系新濠影汇同天浪淘园冇得比。琴日系新濠影汇,得热狗,Pizza同汽水果D;重要大多数食物都一早卖晒,要一个Pizza分4小份比小朋友食呢,而饮品,就只有汽水。天浪淘园就唔同啦,连住多间酒店的泳池都有Pool Bar;点拣都得。而且全部都系池边,睇住个泳池真不错,依间重要有一半系冷气房,就更正仔仔点的芝士汉堡同芒果沙冰,玩完水累到死,其实就食乜都好食架啦尤其系沙冰,真系一流。汉堡其实系好食架,小朋友最爱,其他堂弟见到我仔仔点的芝士汉堡,都齐齐点晒芝士汉堡呢。我点的芝士蛋糕同椰香沙冰,芝士蛋糕好味,但系椰香沙冰就差左少少,唔系好够味。但系天气热,运动完晒完,就唔够味都好好饮啦。因为系由亲友房卡签单的,所以完全唔知价钱呢,只系记得芝士汉堡大约128,因为有好大个图系Counter,其实饮品我估大约4,50蚊啦。

银河芝士汉堡 & 芒果沙冰

芝士蛋糕 & 椰香沙冰