2000-08-15 26 浏览
007 有亲戚系半个葡国人,住响澳门,带我o黎呢间餐厅食正宗葡国菜,据说呢间餐厅连前澳督都o黎过,假日会满哂,好彩我系平日去o即<br>每人先来一个薯蓉杂菜汤,初饮入口有少少怪,饮落就觉得好好饮,最惹味系入面有葡国腊肠,实在太正!<br>头盘系炸马加休球,好香,炸到冇油o既响面,又唔会因为薯蓉太多而食唔到马加休,正,跟住系蒜蓉虾仔,虾肉好爽呀!<br>主菜系炒马加休,葡国腊肠又出现啦!真系好惹味,跟住仲有烧排骨,都唔错<br>最后甜品系鸡蛋布甸,o的焦糖好甜好甜…唯一美中不足…<br>总括我真系食得好满意,呢度环境仲要好靓,仲要系四个人去食,四百几蚊港纸,抵到烂呀!响香港冇一千都唔驶落楼呀!