2024-12-08 533 浏览
先讲总结:系一间味道唔错,环境舒适,价钱适中嘅正宗葡国菜,但系服务态度有待改善。𠮶日三个人去,叫咗三样嘢,三个人都食得好饱。我哋叫嘅系1.烧羊髀,2. 葡式乳猪酿饭,3. 葡国鸡。1.烧羊髀烧羊髀切成薄片咁样上,旁边有啲沙律同埋薯片。 烧羊髀调味唔错,并无太过浓嘅调味,掩盖咗羊本身嘅味道。仍然可以食到羊肉本身嘅味道,同淡淡嘅臊味,加分。熟度嚟讲,恰到好处,好容易就可以咬开,唔会过老。隔离有一个薄荷酱可以蘸,但系我唔系特别钟意薄荷,所以冇评价。2.葡式乳猪酿饭招牌菜,一句就系好食。乳猪肉好嫩,表皮烧得好脆。上碟嘅时候攞一个乳猪形状嘅餐具装住,卖相几靓。下面垫住炒过嘅饭,味道同乳猪好夹。好评。3.葡国鸡正宗葡国鸡,味道同茶餐厅嘅唔同,建议可以试吓。鸡肉非常嫩滑,而且都系选用去骨鸡髀肉,食起上嚟都非常方便。而且有配一碗白饭,个汁配起白饭上嚟,非常好食。服务态度:员工对答系有礼貌嘅,但系当日我哋大概2:45入座,喺入座嘅时候,佢并冇同我哋讲今日3:30要揾清洁公司做清洁,客人必须3:30前离座。我哋大概喺2:50左右点单,上齐嘢食大概3:05。当我哋食到3:10嘅时候,员工突然过嚟同我哋讲3:
1.烧羊髀
2.葡式乳猪酿饭
3.葡国鸡
服务态度:员工对答系有礼貌嘅,但系当日我哋大概2:45入座,喺入座嘅时候,佢并冇同我哋讲今日3:30要揾清洁公司做清洁,客人必须3:30前离座。我哋大概喺2:50左右点单,上齐嘢食大概3:05。当我哋食到3:10嘅时候,员工突然过嚟同我哋讲3:30清洁公司做清洁,客人必须离座。佢净系俾20分钟我哋食晒枱面上面嘅嘢,中途仲催咗三次。咁我不禁思考,如果真系3:30需要做清洁,咁点解仍然俾我哋入座点餐?中途仲要催促三次,严重影响用餐体验。
总括嚟讲,食物系好食嘅,但系员工服务质素的确麻麻。
烧羊髀
葡式乳猪酿饭