2020-06-06
几经努力终于试到长期满座的Wonderwall Coffee,不管walk in 定booking都失败几次,有心想食认真要提早订位!每次经过谂紧入面系点样既一个环境,今次一探发现虽然空间唔大,座位唔算多,但气氛几温馨,三四个人仲有沙发位座几舒服,特别喜欢个幅明信片墙。半自助模式,点餐在前台,自行倒水拎餐具🍴。.🍓士多啤梨梳乎厘班戟 ($118)🍜爆蚬粉丝 ($98)🍹翡翠冰奶茶 ($45).试到收藏清单中的梳乎厘班㦸,果然无失望,比我预期更大份更厚身。梳乎厘松软,淡淡蛋香,有空气感得来,不失班㦸绵密口感,淋面草莓cream比得大方,每啖都沾满cream,有草莓香甜味道,对我来讲唔会过腻,两至三人分享更佳。软熟热身班㦸、脆脆的碎、冰冻草莓雪糕配偏酸辣新鲜草莓,feel到几种口感在,🍓视觉效果更加分,一定有下次!.爆蚬粉丝重蒜蓉,加少许辣味,粉丝底索晒蚬蒜汁,最钟意呢个配搭,不过个汁有少少咸,最正系面头多到爆的蚬,打破左以往出街食蚬的观念,唔系得摆碟个几粒,起码有一斤蚬系到!唔食芫荽的朋友要注意⚠️!.每枱必点一杯的冰奶茶,冰球是茶底,唔会越融越淡,反而越饮越浓,非常浓茶味。_⭐️ 提早2-
🍓士多啤梨梳乎厘班戟 ($118)
🍜爆蚬粉丝 ($98)
🍹翡翠冰奶茶 ($45)
_
⭐️ 提早2-3日订位。