(非会员)
上两个星期同gf 去左澳门2日1夜自由行夜晚我地去左氹仔尼一间叫山度士葡式餐厅食晚饭, 之前果一日已经plan好左会到尼一间食葡国野架啦~ 果晚去完威尼斯人之后坐几十蚊的士, 落左车之后揾左一阵, 终于揾到啦~~~我觉得氹仔个到既环境已经好舒服好正架啦, 入到去山度士果到, 见到里面既布置都几特别, 有d球队旗挂系墙上面~后来睇反d书讲, 原来老板山度士系个球迷, 之前佢系军舰掌厨既, 1983年退休之后到澳门开餐厅, 都有成20年了...揾坐个靓位, 我地就点野食啦~ 我叫左好出名既乳猪伴薯条 , 几个马介休球, 一碟烧八瓜鱼伴葡式搞烂左既面包! 首先要讲下d乳猪~ 好正好好味, d皮好脆好香口, 乳猪肉质都适中ok, 系偏肥左少少, 但都无问题, 好好味! 要赞下山度士d 薯条, 一定要吃, 好食过m记果d好多好多倍!!马介休球方面, 味道好好, 唔会太咸, 之前食过帆船餐厅果d 就觉得太咸, 相比之下山度士好好多! 佢地既马介休球系散叫, 你可以叫几多个都得, 老板真系好体会客人既需要!!至于烧八瓜鱼伴葡式搞烂左既面包, 我觉得d 葡式搞烂左既面包好特别, 有好香既蒜香味, 系香
上两个星期同gf 去左澳门2日1夜自由行

至于烧八瓜鱼伴葡式搞烂左既面包, 我觉得d 葡式搞烂左既面包好特别, 有好香既蒜香味, 系香港食唔到, 八瓜鱼访面就一般啦, 不过都好好食, 唔会太硬同难消化, 同埋都好大碟.

我地两个人都食唔晒d 野... 已经好饱啦!~~ 之后埋单都系$222, 即每人消费都系 $111~ 几抵食呀!

下次去澳门一定会再去山度士到食!!!
2010-01-11
  • 乳猪伴薯条